Vai pensionārus grib piesiet bankai? “Mēness aptieka” piedāvā trūcīgiem senioriem paņemt zāles uz nomaksu

 

Līga Ribkinska, “Mēness aptieku” saimnieka – akciju sabiedrības “Repharm” – komunikācijas direktore, izskaidro šo situāciju pastāstot, šāda projekta izveide nav rīkojums no augšas, šis ir sociāls projekts, kurā iesaistījušies un vienojušies divi komersanti. Viņa arī skaidro, ka ar laiku, iespējams, arī varēt pacelties vecuma ierobežojums, lai arī pensionāri, kas vecāki par 75 gadiem, varētu ņemt zāles uz nomaksu.

Ribkinska ikdienā strādājot medicīnas jomā un sastopoties ar situācijām, ka pensionāriem līdzekļi neatļauj iegādāties ārstu izrakstītās zāles, viņa ir nākusi pie secinājuma, ka būtu nepieciešams rīkoties, jo vecākā gada gājuma cilvēkiem līdzekļu trūkuma dēļ nav iespējas pilnvērtīgi ārstēties. Tikai veiktas aptaujas klientu, ārstu un farmaceitu vidū, un tika secināts, ka sākot no 55 gadu vecuma, medikamentu iegāde kļūstot aktuālāka, jo šajā vecumā vairāk parādoties hroniskas slimības. Ribinska sacīja:

“Mūsu klienti tieši vecuma posmā līdz 75 gadiem ir atzinuši, ka būtu gatavi izmantot šādu pakalpojumu”.

Šo konkrēto projektu kopā izstrādājusi “Mēness aptieka” un PNB banka, taču tas nenozīmē, ka, lai saņemtu zāles uz nomaksu, nepieciešams būt tieši PNB bankas klientam. Kredītu medikamentu iegādei seniors apmēram 15 minūšu laikā var nokārtot turpat aptiekā. Ikmēneša maksājumu nepieciešams veikt uz norādīto bankas kontu, kas neprasa papildu samaksu PNB bankas lietotājiem, taču tiem, kas ir citas bankas klienti, ir jārēķinās arī ar komisijas maksu.

Avots: jauns.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment