Valsts policijas reidā Saldū mācību iestādēs vairāki jaunieši pieķerti narkotisko vielu reibumā

Valsts policijas pārstāve Madara Šeršņova ziņo, ka pirmdien, 11.03., VP veica reidu Saldus mācību iestādēs. Šo reidu laikā atklājies, ka vairāki jaunieši, iespējams, atrodas narkotisko vielu reibumā. 

Šie reidi tika veikti ar mērķi pārbaudīt, vai nenotiek nelikumīga narkotisko vielu aprite – lietošana, glabāšana un realizācija. Šīs pārbaudes veica VP Kurzemes reģiona pārvaldes Saldus iecirkņa amatpersonas sadarbībā ar Saldus medicīnas centra narkologiem un Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes kinologiem.

Reida laikā suņi kopumā norādīja uz 8 skolēniem, kuri varētu būt lietojuši narkotiskās vielas. Lai šo faktu pārbaudītu, audzēkņiem tika nozīmētas ekspertīzes.

Kamēr nav saņemti ekspertīžu rezultāti un jauniešus pagaidām vēl nevar saukt pie likumā paredzētās atbildības, Šobrīd policijā par notikušo ir uzsāktas administratīvās lietvedības.

Portāls Apollo.lv ziņo: 

“Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos vai glabāšanu nelielā apmērā bez nolūka tās realizēt vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu lietošanu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 280 eiro.”

Šie astoņi jaunieši ir vecumā no 16 līdz 19 gadiem, divas no tiem ir meitenes. Divi citi no šiem audzēkņiem jau pirms tam ir bijuši sodīti par narkotisko vielu lietošanu.

Policija atgādina – ja šāds pārkāpums tiek konstatēts atkārtoti gada laikā, tad ir paredzēta kriminālatbildība.

Šāda veida pārbaudes nav nekāds jaunums un pārsteigums, jo tādas ir veiktas jau iepriekš un notiks arī turpmāk.

Avots: apollo.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment