Veicot piegādes ar elektrotransportu, izdodas ietaupīt 225 tonnu CO2 izmešu

Saskaņā ar zīmola ilgtspējas attīstības programmu, starptautiskais sūtījumu piegādes uzņēmums DPD Latvija papildinājis savu elektrotransporta auto parku ar vēl desmit 100% videi draudzīgiem auto, tādējādi vēl vairāk nostiprinot savas pozīcijas, kā lielākais elektrotransporta parka turētājs kurjekrpakalpojumu nozarē Latvijā.

Viens no DPD ilgtspējas attīstības programmas uzdevumiem ir līdz 2030. gadam pilnībā elektrificēt auto parku, nodrošinot 100% emisiju neitrālu sūtījumu piegādi Rīgā un Pierīgā. Līdz šim ikdienas pakalpojumus nodrošināja 29 ar elektrību darbināmi auto, taču nu DPD Latvija savu autoparku ir paplašinājis, kurjerpakalpojumus, veicot jau ar 39 elektrofurgoniem. Turpmāk uzņēmuma klientiem Rīgā, Pierīgā, Liepājā un Jēkabpilī sūtījumi tiks piegādāti arī ar jaunajiem FORD E- Transit furgoniem.

DPD Latvija valdes priekšsēdētājs Jānis Grants: “Ikdienā nodrošinot pakalpojumus visā Latvijas teritorijā, DPD ir būtiski strādāt ilgtspējīgi un iespēju robežās mazināt CO2 izmešu apjomu. Šobrīd DPD ir lielākā elektroauto kvota kurjerpakalpojumu nozarē Latvijā. Kopš elektrotransporta ieviešanas autoparkā, pavisam kopā ietaupītas jau 225 tonnas CO2 izmešu. Strauji augošais sniegto pakalpojumu apjoms nes sev līdzi jaunus izaicinājumus, lai mazinātu uzņēmuma radīto ekoloģisko pēdu, tāpēc DPD arī turpmāk paplašinās savu elektroauto parku, lai līdz 2030. gadam sasniegtu savu mērķi – 100% emisiju neitrālu sūtījumu piegādi pilsētās.”

Līdz šim DPD videi draudzīgo sūtījumu piegādi nodrošināja Volkswagen e-Crafter, tagad, lai nodrošinātu vēl efektīvāku pakalpojumu sniegšanu, tiem pievienosies FORD E- Transit, kuru mērojamais attālums kilometros ar vienu uzlādi ir lielāks, nodrošinot garāku videi draudzīgu maršrutu veidošanas iespējas.

Ford autosalona vadītājs Ivo Velde: “Mums ir patiess prieks, ka uzņēmums DPD savu biznesa mērķu sasniegšanai ir izvēlējies izmantot pilnībā elektriskos Ford E- Transit furgonus, lai nodrošinātu ikdienā nepieciešamo pasūtījumu pārvadāšanu saviem klientiem. Kopā ar 10 iegādātajiem Ford E-Transit uzņēmums DPD turpmāk spēs mērot kopējo attālumu vairāk kā 3000 km apmērā pilnībā elektriskā režīmā, lai klientiem savlaicīgi nogādātu pasūtījumus!”

Šogad DPD videi draudzīgais transports ir mērojis ievērojamus attālumus, veicot jau teju 200 000 km, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Prognozējams, ka līdz 2023. gada beigām videi draudzīgo transportlīdzekļu veiktais attālums pieaugs vairāk nekā 50%. 2022. gadā, piegādājot sūtījumus pilsētvidē, pateicoties elektrobusiem, DPD samazinājis CO2 emisijas aptuveni par 34%. Šogad, līdz ar elektroautoparka paplašināšanu, DPD iecerējis vēl vairāk samazināt CO2 emisiju.

DPD transporta parka elektrifikācija gan nav vienīgais pasākums, ko uzņēmums veic zīmola ilgtspējas attīstības programmas ietvaros. DPD aktīvi turpina Paku Skapju tīkla paplašināšanu, kā arī šogad uzņēmums aizsācis gaisa kvalitātes monitoringa programmu Rīgā. Gaisa kvalitātes monitoringa programma ir daļa no zīmola vides ilgtspējas stratēģijas ar mērķi samazināt CO2 emisiju apjomu, nodrošinot emisiju neitrālas sūtījumu piegādes. DPD gaisa kvalitātes monitoringa programma veiksmīgi ieviesta jau 27 Eiropas pilsētās, kur to izmanto gan pilsētu pārstāvniecības, izstrādājot un ieviešot pilsētvides gaisa kvalitātes uzlabošanas projektus, gan dažādas citas organizācijas.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment