Vējonis atsauc premjera nomināciju Gobzemam

Foto: tvnet.lv

Valsts prezidents Raimonds Vējonis pavēstīja, ka Aldis Gobzems (“KPV.LV”)  nevar iegūt parlamenta vairākuma atbalstu, tāpēc prezidents atsauks viņa nomināciju.

Savā paziņojumā medijiem prezidents norādīja, ka sagatavos rīkojumu par Gobzema kandidatūras atsaukšanu un tuvākajā laikā atsauks.

Vējonis ir pateicīgs Gobzemam, ka uzņēmies veidot valdību šajā grūtajā situācijā. Prezidents vadījies pēc sabiedrības dotā mandāta, tāpēc uzsvēra, ka nebija kļūdījies, nominējot Gobzemu.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis pirmdien pulksten 15 tikās ar viņa nominēto premjera amata kandidātu Gobzemu. Iepriekš pats Gobzems sociālajos medijos pauda, ka tikšanās laikā viņš Vējonim prezentēs trīs jaunus situācijas redzējumus.

Nu jau desmito nedēļu nav skaidrības par topošās valdības aprisēm.

Jāpiemin, ka jau desmito nedēļu nav skaidrības par topošo valdību. Pēc 13. Saeimas deputātu mandātu apstiprināšanas Valsts prezidents Raimonds Vējonis kā premjera amata kandidātu nominēja JKP līderi Bordānu, taču viņa centieni izveidot valdību bija nesekmīgi.

Kā nākamo Ministru prezidenta amata kandidātu Vējonis pirms divām nedēļām nominēja partijas “KPV LV” līderi Gobzemu.

Valsts prezidents Gobzemam deva divas nedēļas, lai iezīmētu valdības aprises, panāktu Saeimas vairākuma atbalstu, kā arī iezīmētu iespējamo valdības sastāvu un prioritāri veicamos darbus. Gobzemam tas neizdevās līdz pirmdienai, 10. decembrim (ieskaitot), tāpēc Vējonim nācās savu nomināciju atsaukt un tiks aicināts cits Ministru prezidenta kandidāts veidot valdību.

Avots: delfi.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Arnolds</cite>

    Ar steigu jāmaina Satversme attiecībā uz en-tajām partijām. Visās progresīvajās valstis ir 2 partijas, kuras nāk ar savu programmu nākamajiem 4 gadiem un strādāt sāk ar to bridi, kad tiek ievēlētas. Tā ir konkurence, kura ved uz progresu. LV speciāli bremzē savu attīstību.

Leave a Comment