Krievijas policistu atzīst par vainīgu 56 slepkavībās

Foto: AFF/Scanpix/LETA

Par 56 pastrādātajām slepkavībām, laika postmā no 1992. līdz 2007. gadam, Krievijas tiesa pirmdien par vainīgu atzinusi bijušo policistu Mihailu Popkovu.

Prokuratūra tiesā norādīja, ka Popkovs jūt “patoloģisku valdzinājumu nogalināt cilvēkus”. Izbijušajam policistam jau ir  2015. gadā piespriests mūža ieslodzījums par 22 sieviešu slepkavību. Viņš piedāvāja Angarskas apkārtnē aizvest sievietes vēlu vakarā , bieži vien savā policijas automašīnā, pēc tam upuri tika nogalinātas.

Popkovu tiesa Irkutskā atzina par vainīgu arī desmit upuru izvarošanā. Sērijveida slepkavam tika piespriests otrs mūža ieslodzījums un viņam tika atņemta pensija, ko viņš saņēma kā atvaļināts policists. No darba Popkovs aizgāja 1998. gadā, bet 2012. gadā tika aizturēts.

Popkovs tika notiesāts par 56 slepkavībām, taču pēc notiesāšanas viņš atzinās, ka nogalinājis pavisam 59 cilvēkus. Trijos gadījumos izmeklētājiem neizdevās pierādīt, ka noziegums noticis, atsaucoties uz tiesas preses dienestu, vēsta ziņu aģentūra “Interfax”.

Popkovs notiesāts par vairāk slepkavību pastrādāšanu nekā tādi bēdīgi slaveni slepkavas kā Aleksandrs Pičuškins, kurš nogalināja 48 cilvēkus, kā arī vēl padomju laikā 51 cilvēku nogalinājušais Andrejs Čikatilo.

Popkovu izdevās notvert tikai tad, kad izmeklētāji atkārtoti izskatīja lietas un veica DNS pārbaudes apkārtnes iedzīvotājiem, koncentrējoties uz tiem, kuri vada automašīnas modeli, kura riepu nospiedumi atbilst noziegumu vietās atrastajiem.

Avots: delfi.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment