VID atrod marihuānas audzētavas; aiztur bruņotus audzētājus; konfiscē 23 kg un 9 000€ skaidras naudas

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde atrod marihuānas audzētavu un aiztur bruņotus tās grupējumu. Audzētavā tika atrasti 23 kg marihuānas un vairāk nekā 9 000 eiro skaidras naudas.

VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes direktors Kaspars Podiņš secina, ka konkrētā stādu audzētava varētu būt, ka darbojas aptuveni gadu un noziedznieku peļņa varētu sasniegt pat 1 000 000 eiro.

Portāls jauns.lv un LNT ziņo, ka audzētavas atklātas divās vietās –  Olaines novada Medemciemā un Ķekavas novada Lapeniekos.

No šī atraduma netika pasargāts neviens iesaistītais – nedz audzētāji, nedz realizētāji, nedz piegādātāji un pārpircēji. Podiņš stāsta, ka par aizdomās turamajiem ir aizturētas 5 personas, taču divas ir apstiprinātas. Viens no bandas vadītājiem jau pirms tam ir bijis sodīts par bruņotu laupīšanu. Grupējuma vadītāji ir vecumā no 45 līdz 50 gadiem, pārējie dalībnieki ir dzimuši 90. gados.

Jauns.lv ziņo, ka šī aizturēšana ir bijusi veiksmīga, jo tas varēja beigties arī letāli, pateicoties šim grupējumam, kas bija bruņots ar Makarova un TT tipa pistolēm ar klusinātājiem, Kalašņikova tipa automātu, munīciju – vairāk nekā 400 patronām un sprāgstvielām ar detonatoriem.

“Visticamāk, ka ieroči bija domāti audzētavas aizsardzībai, taču ir pamats domāt, ka tie iepriekš ir izmantoti noziedzīgu nodarījumu veikšanai, tāpēc ir nodoti visu nepieciešamo ekspertīžu veikšanai,” apgalvo Podiņš.

Procesa laikā tika aizturētas arī automašīnas BMW un Jaguar, dārgus pulksteņus, rotaslietas, kā arī vienu nekustamo īpašumu. Podiņš paziņo, ka tiks darīts viss, lai arestētā manta tiktu atzīta par noziedzīgi iegūtu un tā nonāktu valsts budžetā.

Lai audzētu marihuānas plantāciju, tika izmantotas profesionālas iekārtas – gaismas, laistīšanas iekārtas un siltumizolācija ēkai. Viena no audzētavām atradās kādā garāžā, taču otra kādas privātmājas otrajā stāvā, kuras īpašniece bija viena grupējuma dalībnieka mamma. Ražu bija iespējams novākt reizi divos mēnešos.

Avots: jauns.lv

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment