Rasisti vandāļi uz Islāmas skolas sienām ar flakonu uzpūš svastiku un uzrakstu “musulmaņu teroristi”

Foto: metro.co.uk

Islāma skola ir kļuvusi par naida nozieguma mērķi pēc tam, kad tur ielauzās rasistiski vandāļi un uz sienām ar grafiti flakonu uzpūta  “musulmaņu teroristi”. Bahreinas akadēmijā, Ņūkāslā  24. janvāra naktī huligāni uz sienas uzpūta arī svastiku un apgāza galdiņus.

Nortambrijas policija teica, ka viņi pret incidentu izturas kā pret naida noziegumu. Seržants Adrians Oaks no spēku galvenās nodarbošanās grupas pastāstīja “Chronica Live”: “Šādam aprobežotam vandālismam un neslēptam rasismam nav vietas sabiedrībā, un policija ar to stingri nodarbosies. Mēs mudinātu visus naida noziegumu upurus sazināties ar policiju vai izmantot vienu no daudzajām trešo personu ziņošanas sistēmām, kas pieejamas tiešsaistē. “

Tagad internetā ir izveidots finansējuma vākšana, kas cenšas palīdzēt akadēmijai un Madrasaham atgūties no uzbrukuma. Līdz šim ir saziedotas 230 sterliņu mārciņas, mērķis ir 3000 mārciņas.

Foto: metro.co.uk

Islāma institūts ir bezpeļņas centrs, ko finansē un vada tie, kas vēlas “veltīt izglītībai un ticībai to uzmanību un nozīmi, ko tā patiesi ir pelnījusi”.

Tiešsaistē viņu uzdevums tiek raksturots kā “ieaudzināt studentiem akadēmiskus panākumus un izcilību apvienojumā ar izcilu raksturu, līdzjūtību pret cilvēcību un cieņu pret cilvēkiem no visām dzīves vietām”. Ņūkāslas pilsētas padomes vadītājs Niks Forbss sacīja, ka viņu “saniknojis” uzbrukums, un aicināja atrast un tiesāt “nelietīgos cilvēkus, kas to izdarīja”.

“Mums ir jānāk kopā kā pilsētai, lai nosodītu tik šausminošus rasistiskus naida noziegumus,” viņš teica. Savukārt “Facebook” grupa “Sunderland Unites” sensacionāli pielīdzināja uzbrukumu ebreju vajāšanai pirms Otrā pasaules kara un tā laikā. Fašisma draudi ir reāli un mūsu sejās,” Forbss saka.

“Mēs solidarizējamies ar saviem musulmaņu brāļiem un māsām un mums ir pretīgi par notikušo, kā arī pret tādas sabiedrības stāvokli, kas audzē šādu naidu. Tā ir Holokausta memoriāla diena dažu dienu laikā. Mosties. Neļaujiet, lai pagātne ir mūsu nākotnes forma.”

Deputāts Habibs Rahmans, kopienas loceklis un “Drošā Ņūkāsla” priekšsēdētājs, teica: “Tas bija pretīgs uzbrukums, kuru es asi nosodu. Ņūkāsla pati sevi uzskata par tolerantu un iepriecinošu pilsētu, kurā visi var justies droši, tāpēc šī noziedzīgā rīcība mūs visus aizvaino.  Esmu runājis ar galveno skolotāju un piedāvājis viņam pilsētas domes atbalstu.”

Avots: metro.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment