VID uzsāk izmeklēšanu uz aizdomu pamata pret 7 darbiniekiem par negodprātīgu darbu

FOTO: Foto: Ieva Makare / LETA

LNT raidījumā “900 sekundes” Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja Ieva Jaunzeme atklāja, ka VID ir uzsācis izmeklēšanu saistībā ar 7 dienesta darbiniekiem par iespējamu negodprātīgu darbu.

Viņa stāstīja, ka, pārbaudot amatpersonu deklarācijas, identificētas septiņas personas par iespējamu negodprātīgu darbu. Tāpat ierosināti trīs kriminālprocesi.

Jaunzeme stāstīja, ka jau kopš februāra, sākot darbu amatā, tiek stiprināts Iekšējās drošības pārvaldes darbs, savukārt no augusta dienestu vada pieredzējis un profesionāls vadītājs Aigars Prusaks.

Jau vēstīts, ka Jaunzeme VID ģenerāldirektora amatā darbu sāka šogad 11.februārī. VID vadītāja pilnvaru termiņš ir pieci gadi.

Jaunzeme iepriekš bija Ekonomikas ministrijas Administrācijas vadītāja, kā arī bijusi valsts sekretāre Labklājības ministrijā. Tāpat Jaunzeme sešus gadus vadīja Konkurences padomi, bet pirms tam bija padomniece Latvijas pastāvīgajā pārstāvniecībā Eiropas Savienībā. Jaunzeme arī četrus gadus bija ģenerāldirektore Latvijas Darba devēju konfederācijā.

 

Avots: LETA.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment