VIDEO: Māri Martinsonu atbrīvo no apcietinājuma; dienas laikā iemaksāta trešā lielākā noteiktā drošības nauda Latvijas tiesu sistēmas vēsturē

Foto: ZANE BITERE, LETA

Trešdien, 03.04., pret drošības naudu 500 000 eiro, kas tika iemaksāta dienas laikā, atbrīvots “Rīgas satiksmes” krimināllietā iesaistītais uzņēmējs Māris Martinsons.

Žurnālisti jau sagaidīja uzņēmēju pie centrālcietuma durvīm un uzdeva jautājumus. Par iemaksāto drošības naudu viņš sacīja, ka tā esot iemaksāta no “privātiem līdzekļiem”, taču atbildes uz citiem žurnālistu jautājumiem nesniedza. Viņš ātri devās uz savu automašīnu.

Advokāts Didzis Vilemsons, kas pārstāv Martinsonu, sacīja, ka viņa klientam šobrīd nav piemēroti jebkādi drošības līdzekļi. Aizstāvis komentēja, ka aizstāvības ieskatā, neesot bijis pietiekami daudz pierādījumu, lai uzņēmēju Martinsonu atzītu par aizdomās turēto, taču atteicās runāt par uzņēmēja inkriminētajiem noziegumiem.

Foto: ZANE BITERE, LETA

Kopš Martinsons atradies apcietinājumā, procesa virzītājs jeb Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), ar aizturēto kontaktējies tikai vienu reizi, ziņo portāls jauns.lv.

Par Martinsona atbrīvošanu Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā rīta pusē tika saņemts apliecinājums par 500 000 eiro drošības naudas iemaksu, tādējādi ļaujot krimināllietā iesaistītajam uzņēmējam pamest centrālcietuma telpas.

Neskatoties uz to, ka pats uzņēmējs minēja, ka nauda iegūta no “privātiem līdzekļiem”, viņa advokāts Didzis Vilemsons nevēlas komentēt naudas izcelsmi. Viņš piebilda, ka Martinsons turpinās sadarboties ar izmeklētājiem un sniegs liecības.

Nākošajā lappusē skaties TV3 ziņu sižetu

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment