VIDEO: Māri Martinsonu atbrīvo no apcietinājuma; dienas laikā iemaksāta trešā lielākā noteiktā drošības nauda Latvijas tiesu sistēmas vēsturē

Minētā drošības nauda Martinsonam tika piemērota otrdien, 02.02. Likumā teikts, ka drošības naudu var iemaksāt pati aizdomās turētā persona, kā arī jebkura cita fiziska vai juridiska persona. Personai, kas iesniegusi drošības naudu, nepieciešams iesniegt procesa virzītājam arī rakstveida paziņojumu par to, kāda ir naudas izcelsme un kādas personas piešķīrušas līdzekļus iemaksai.

Ja aizdomā turētā persona, šajā gadījumā uzņēmējs Māris Martinsons, vienkārši nepilda procesuālos pienākumus vai pat izdara atkārtotu noziegumu šajā laika periodā, drošības nauda, kas ir 500 000 eiro, tiek ieskaitīta valsts budžetā.

Ziņu portāls jauns.lv ziņo, ka pēc aģentūras LETA arhīviem ir novērojams, ka drošības nauda, kas tika piešķirta Martinsonam, ir viena no trim lielākajām drošības naudām, kas noteiktas Latvijas tiesu sistēmas vēsturē. 500 000 eiro drošības nauda tika noteikta arī “Trasta komercbankas” krimināllietā aizdomās turētajam uzņēmējam Mārim Sprūdam un kukuļošanā apsūdzētajam uzņēmējam Borisam Rjazanskim.

Avots:

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment