Viegli pagatavojama Karameļu kūciņa ar valriekstiem

Šī ir viena no gardākajām keksiem, ko jebkad esmu gatavojusi vai nogaršojusi.

Tā ir ne tikai garšas pilna, bet arī struktūras ziņā lieliska, padarot katru kumosu par īstu baudu. Atšķirībā no daudzām citām kūciņām, šī kēksiņa recepte ir nedaudz sarežģītāka, taču to ir vērts izmēģināt, jo gala rezultāts pārsteigs gan ar izskatu, gan ar garšu.

Šajā receptē karamelizētie valrieksti piešķir papildu tekstūru un garšu dziļumu, kas lieliski papildina kēksiņa mitrumu un vieglumu.

Recepte ir izstrādāta tā, lai katrs solis būtu saprotams un veikls, padarot procesu patīkamu gan pieredzējušiem pavāriem, gan iesācējiem.

Es jums ļoti iesaku izmēģināt šo kūciņu – ne tikai svētku reizēs, bet arī ikdienā, kad vēlaties palutināt sevi vai citus ar kaut ko īpašu. Tās saldais, riekstainais aromāts izplatīsies pa visu māju un noteikti iekaros daudzas sirdis un vēderus. Rezultāts ir tik gards, ka vienmēr gribas paņemt vēl vienu gabaliņu.

Sastāvdaļas 11*30 cm veidnei :

Mīklu sviests 200 grami cukurs 140 grami olas 4 gab. sāpes 240 grami cepamais pulveris 1,5 tējk. Karamele cukurs 75 grami krējums 33% 90 grami Karameļu rieksti cukurs 50 grami valrieksti 80 grami sviests 10 grami

Ēdienu gatavošanas recepte :

Karameles gatavošana. Katliņā ieber cukuru un liek uz vidējas uguns. Cukuru izkausē līdz dzintara krāsai, noņem katliņu no degļa, ielej uzkarsēto krējumu, liek uz uguns un maisa līdz gludai.

Pārliek bļodā un atdzesē. Karameļu riekstiem arī cukuru ieber katliņā un izkausē. Pievienojiet vidēja izmēra gabaliņos sagrieztus riekstus un samaisiet. Pievieno sviestu, vēlreiz samaisa un noņem no uguns

Pārliek uz pergamenta papīra vai silikona paklājiņa un atdzesē. Mīklai saputo sviestu un cukuru līdz krēmīgai konsistencei.

Pa vienai pievieno olas, pēc katras saputojot. Pievieno ar cepamo pulveri izsijātus miltus un samīca mīklu.

Mīklu pārliek konditorejas maisiņā. Veidnē liekam kārtas: mīkla, karamele, rieksti, mīkla, karamele, rieksti, mīkla (es cepu divās mazās formiņās, bet šāds sastāvdaļu tilpums labi iederas standarta 30*11 “ķieģelī”)

Liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep, līdz izžūst, apmēram 40 minūtes. Izņem kūku no formas un pilnībā atdzesē.

Leave a Comment