Vīrieši, kas smēķējuši marihuānu, ir auglīgāki par tiem, kuri to nesmēķē: Hārvarda pētījumā konstatē augstāku spermas koncentrāciju vīriešiem, kuri izmēģinājuši kaņepes pat vienu reizi

Šim viedoklim atbalsojās vadošais britu eksperts Alens Pacejs, Šefīldas universitātes Androloģijas profesors. Viņš teica: “Kā norāda autori, vīriešiem ar lielāku spermas koncentrāciju, visticamāk, ir vairāk testosterona viņu ķermeņos, un tādējādi var vairāk smēķēt marihuānu, jo vienkārši viņi ir ar mieru uzņemties lielāku risku.

Noslēgumā es neesmu pārliecināts, ka šis dokuments virza mūs tālāk šajās debatēs. Turklāt tā arī nedod atbalstu jebkādiem acīmredzamiem auglības ieguvumiem no marihuānas smēķēšanas.

Manuprāt, no tā vajadzētu izvairīties par katru cenu visiem pāriem, kas cenšas izveidot ģimeni.”

Profesore Šēna Lūisa no Karalienes universitātes Belfāstā teica: “Mācībās no mūsu laboratorijas Kvīnsas universitātē, Belfāstā, mēs konstatējām tieši pretējus efektus.

Pacientiem, kuri lieto vienu un to pašu vidēji lielu marihuānas devu dienā tikai vairākas nedēļas, spermatozoīdu kvalitāte strauji nokritās. Spermatozoīdu kustīgums samazinājās, aglomerācijas reakcijas nenotika un, kas ir visļaunākais, spermatozoīdu skaits samazinājās  balsta šūnu funkcija, kas rada galvenos proteīnus spermas ražošanai, viņa skaidroja.

Es aicinātu būt piesardzīgiem, pieņemot šā pētījuma secinājumus bez papildu informācijas.”

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment