14. Saeimā varētu tikt veidota parlamentārā izmeklēšanas komisija saistībā ar “airBaltic” lidmašīnām

Viss, kas saistīts ar lidsabiedrību “airBaltic” nosaucams par šis kompānijas izzagšanu, TV24 raidījumā “Ziņu TOP” savu viedokli pauž partijas “Latvija pirmajā vietā” līderis un 14. Saeimā ievēlētais deputāts Ainārs Šlesers.

Pēc bijušā satiksmes ministra domām, Latvijas valdība vairākus gadus lidsabiedrībā ieguldījusi vairākus simtus miljonus eiro nodokļu maksātāju naudas: “Šī nauda ir gājusi, lai uzturētu šo kompāniju pie dzīvības. Pandēmijas laikā to darīja daudzas valstis, bet patiesībā lielākā daļa naudas aizplūda nevis lidmašīnu pirkšanai, bet līzingam. Mēs šīs lidmašīnas ņemam līzingā no kaut kādiem starpniekiem. Rezultātā izskatās, ka vienīgie, kas šajā pandēmijas laikā ir pelnījuši, ir šie starpnieki, kas nodrošināja “airBaltic” līzinga lidmašīnas.”

Jaunievēlētais deputāts atklāja, ka 14. Saeimā viņa politiskais spēks meklēs līdzīgi domājošos kolēģus un veidos parlamentāro izmeklēšanas komisiju, kurā viņš vēlas, lai tiktu “nopratināts” “airBaltic” valdes priekšsēdētājs Martins Gauss, satiksmes ministrs un premjers. “Tas, kas ir jānoskaidro – kur aizgājusi nauda, kas ir šīs [līzinga] kompānijas, kas ir to īpašnieki un tad ir jāsaprot, kā tas tā ir sanācis, ka beigās mums to jauno lidmašīnu nemaz nav. Lielākā daļa lidaparātu, ar kurām pasažieru šodien lido ir vecas lidmašīnas. Izrādās, ka ar jaunajām, kuras tiek ņemtas līzingā, lido citu valstu pasažieri citās valstīs,” norāda A. Šlesers.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment