Rekordu sasniegusi akcija “Pērc, ziedo, pabaro” – ziedota vairāk nekā 31 tonna barības

Rimi izsludināja labdarības akciju “Pērc, ziedo, pabaro”. Akcijas laikā izdevās savākt vairāk nekā 31 tonnu dzīvnieku barības. Savāktos ziedojumus saņems 21 Latvijas patversme, sagādājot Ziemassvētku dāvanas četrkājainajiem mīluļiem, kuri šos svētkus pavadīs bez sava saimnieka.

Akcijas ietvaros pircēji Rimi veikalos visā Latvijā ziedojuši 13 108 kg suņu un kaķu barības. Papildus ziedotāju dāsnumam, Rimi Latvia dzīvnieku pabarošanai ziedojis deviņas tonnas Rimi privātās preču zīmes barības un smilšu. Arī akcijas partneris, dzīvnieku barības produktu ražotājs Mars Inc. ziedojis 9 200 kg barības.

Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja Dace Preisa uzsver:

“Ir patiess gandarījums, ka šajā svētku laikā mums ir izdevies sagādāt patversmes iemītniekiem svētkus. Šajā Pērc, ziedo, pabaro akcijā savākts rekordliels dzīvnieku barības apjoms, kas nozīmē, ka varēsim palīdzēt visiem akcijas dalībniekiem un nodrošināt vairāk nekā pusotra mēneša garumā. Vēlamies no sirds pateikties katram ziedotājam par atsaucību, gādājot par ķepaiņu labklājību.”

Dzīvnieku patversmes Labās mājas vadītāja Astrīda Kārkliņa stāsta:

“Līdzcilvēku palīdzība ir ļoti vērtīga dāvana, jo katrs ziedotais barības kilograms ir no svara. Aukstajos gada mēnešos sātīga maltīte ir īpaši nepieciešama. Diemžēl kaķi un suņi patversmēs mīt ne tikai dažas dienas vai mēnešus, bet pat gadiem ilgi. Tādēļ patiesi ceru, ka vēlme palīdzēt saglabāsies gan svētkos, gan arī ikdienā, jo dzīvniekiem cilvēka atbalsts vajadzīgs vienmēr. Un, lai gan lieliska dāvana būtu arī patversmē mītoša dzīvnieka adopcija, aicinu atcerēties, ka atbildību par šo dzīvnieku būs jāuzņemas visu viņa mūžu. Tādēļ, ja šobrīd dzīvnieciņu savās mājās uzņemt nevarat, laiku un mīļumu kaķiem un suņiem var veltīt patversmju teritorijās. Dzīvnieki ļoti priecāsies par ikkatru, kurš viņus apciemos.”

Labdarības akcijas Pērc, ziedo, pabaro laikā veikala pircēji bija aicināti papildināt ikdienas pirkumus ar dzīvniekiem noderīgām precēm. Šīs preces iedzīvotāji varēja ziedot kādā no Rimi veikaliem visā Latvijā, novietojot ziedojumus speciālās akcijas kastēs, tādējādi atbalstot četrkājainos patversmju iemītniekus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment