Viena svešā valstī un “Tinder” randiņš: Jaunzēlandi satriec britu tūristes slepkavība

FOTO: Reuters/ScanPix

Pēc ceļojuma uz Peru 22 gadus vecā britu jauniete Greisa Milleina  devās tālāk uz teju otru pasaules malu – Jaunzēlandi. Greisa pēc augstskolas pabeigšanas viņa uzsāka ceļojumu apkārt pasaulei, kas ilga gadu, taču ceļojums negaidīti aprāvās, kad viņa pēc ierašanās Jaunzēlandē pazuda. Pēdējoreiz Milleina tika redzēta kāda “vīrieša dzimuma pavadoņa” – domājams, aplikācijā “Tinder” iepazīta vīrieša – sabiedrībā, vēsta portāls “news.com.au”.

Milleinas līķis tika atrasts svētdien Oklendas nomalē, apmēram 25 kilometru attālumā no jauniešu viesnīcas “CityLife”, kur pēdējoreiz tika redzēta kopā ar vīrieti. Milleina pazuda 1.decembrī , kas bija dienu pirms viņas 22. dzimšanas dienas.

Jau pirmdien tiesas priekšā stājās par Milleinas slepkavību aizdomās turamais – 26 gadus vecs vīrietis. Policija uzskata, ka abi jaunieši iepriekš nebija pazīstami, taču nekomentēja medijos izskanējušās ziņas, ka viņi iepazinušies aplikācijā “Tinder”. Pirms pazušanas Milleina istabas biedriem viesnīcā teica:”Es iziešu satikties ar draugu.” Draugiem rakstītajās ziņās viņa sacīja, ka dodas uz tikšanos ar puisi.

Milleina līdz pazušanai regulāri sazinājās ar ģimeni, bet kad komunikācija pārtrūka, tuvinieki sāka satraukties.

Jaunietes tēvs Deivids Milleins ieradās Jaunzēlandē, lai palīdzētu izmeklētājiem, tāpat piektdien viņš arī publiski lūdza atsaukties jebkuru, kura rīcībā ir informācija par viņa meitu.

FOTO: AP/Scanpix

Svētdien izmeklētājs Skots Bīrds paziņoja, ka policistu atrastās mirstīgās atliekas vēl nav identificētas, bet ir pamats domāt, ka tās pieder Milleinai. “Līdz ar to Greisas meklējumi ir beigušies,” viņš teica notikuma vietā sanākušajiem žurnālistiem. “Milleinu ģimenei šis ir nepanesams laiks, un mēs izsakām viņiem līdzjūtību.”

Oklendas rajona tiesā kāds no zālē sēdošajiem uzkliedza apsūdzētajam: “Smerdelis!”

Lai arī policija vēl nav publicējusi autopsijas rezultātus, Bīrds norāda, ka jaunietes līķis bija “nesadalīts”. Likumsargi paziņojuši, ka saistībā ar izmeklēšanu meklē lāpstu – domājams, ka tas ir slepkavības ierocis.

Tiesnesis sāka sēdi, vēršoties pie Milleinas ģimenes. “Mēs visi ceram, ka taisnība Greisas lietā tiks panākta godīgā un ātrā veidā un ka tas jums nesīs zināmu mieru,” sacīja tiesnesis Evandželoss Tomass.

“Es jūtu milzīgas sāpes un kaunu, ka tas noticis mūsu valstī – vietā, kas lepojas ar savu viesmīlību,” teica Jaunzēlandes premjerministre Džasinda Arderna.

“Jaunzēlandes vārdā gribu atvainoties Greisas ģimenei. Jūsu meitai šeit vajadzēja būt drošībā, bet tā nenotika, un es par to atvainojos.”

Milleinas nāve satricinājusi Jaunzēlandi, kas līdz šim tika uzskatīta par ļoti drošu ceļojumu galamērķi. Jaunzēlandē dzīvo nepilni pieci miljoni iedzīvotāju, taču gadā tiek reģistrētas, apmēram, 50 slepkavības.

Jaunzēlandes tūrisma birojs  izteicās, ka Milleinas slepkavība ir “neiedomājama”.

Avots: tvnet.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment