Mājās viegli pagatavojami cīsiņi mīklā

Bulciņa ar desu ir vienkāršs, bet ļoti iecienīts uzkodu veids, kas bieži sastopams gan mājas virtuvēs, gan dažādos konditorejas veikalos. Kaut arī šķietami vienkārša uzkoda, tā tomēr izceļas ar savdabīgu garšu un struktūru, kas padara to īpaši pievilcīgu.

Būtībā tā ir desa, kas ietīta mīklā, taču to pagatavot veiksmīgi prasa zināmu prasmi un rūpību, jo rezultāts lielā mērā ir atkarīgs no dažiem svarīgiem aspektiem, piemēram, izmantotās mīklas un desas kvalitātes.

Pats galvenais faktors šajā receptē, protams, ir desa. Lai bulciņa ar desu būtu patiešām gardā, ir svarīgi izvēlēties kvalitatīvas desiņas. Tās var būt klasiskās cīsiņi vai citi veidi, kas atbilst jūsu gaumei – svarīgākais ir, lai desiņas būtu sulīgas un ar izteiktu garšu.

Turklāt, mazās “bērnu” desiņas ir lielisks variants šādai uzkodai, jo tās ir ideāli piemērotas kā uzkoda gan bērniem, gan pieaugušajiem. Šīs receptes daudzums ir paredzēts aptuveni 12 mazām desiņām, bet ja jūs izmantojat lielākas desas, tad var rēķināties ar aptuveni 8 porcijām.

Otrs būtiskais elements ir mīkla, kas veido šo uzkodu unikālo raksturu. Mīklai jābūt pietiekami mīkstai, bet arī kraukšķīgai.

Šajā receptē izmantotā mīkla ir vienkārša, bet labi sabalansēta, kas lieliski papildina desiņu garšu. Tā ir pietiekami elastīga, lai to varētu viegli aptīt ap desu, bet vienlaikus cepoties tā iegūst patīkamu tekstūru – nedaudz kraukšķīgu no ārpuses un maigu no iekšpuses.

Sastāvdaļas 12 gabaliņiem :

Velku mazās desiņas 12 gab. sausais tūlītējais raugs 7 grami cukurs 1 ēd.k. pienu 230 ml. sviests 50 grami sāls 1/4 tējk. milti 330 grami

Ēdienu gatavošanas recepte :

Sagatavo mīklu. Raugu atšķaida siltā pienā (apmēram 42 grādi), pievieno cukuru, samaisa un ļauj nostāvēties, līdz parādās vāciņš, apmēram 10-15 minūtes. Izsijā miltus un sāli lielā bļodā. Ielejiet piena-rauga maisījumu un izkausētu sviestu (tam nevajadzētu būt karstam, citādi raugs var nomirt), samīca gludu, nelipīgu mīklu. Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus, bet jāskatās, lai mīkla neiznāk pārāk stingra.

No mīklas veido bumbu, liek ietaukotā bļodā, pārklāj un liek siltā vietā uzrūgt apmēram stundu.

Šajā laikā mīklas tilpumam vajadzētu palielināties par pusotru līdz divām reizēm. Mīklu sadaliet 12 daļās un izrullējiet bumbiņās.

Katru bumbiņu izrullē aplī un centrā ievieto desu. Veicam iegriezumus no desas līdz malām.

Aptiniet augšējo un apakšējo sloksņu pārus virs desas. Tad tos pa vienam liekam uz desas, it kā autiņos.

Novietojiet desiņas uz cepešpannas un ļaujiet tām uzrūgt – tas aizņems 30-40 minūtes.

Pēc tam dzeltenumu apsmērē ar pāris karotēm atšķaidīta piena un liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Cep, līdz tie ir gatavi un zeltaini brūni, apmēram 20-25 minūtes. Pasniedziet siltu.

Leave a Comment