PayPal ļaus ASV tirgotājiem pirkt, turēt un pārdot kriptovalūtu

PayPal Holdings trešdien paziņoja, ka dod iespēju ASV tirgotājiem iegādāties, turēt un pārdot kriptovalūtu no saviem biznesa kontiem.

Kriptovalūta no topošās aktīvu klases ir virzījusies uz lielāku tirgus pieņemšanu pēc tam, kad ASV Vērtspapīru un biržu komisija (SEC) gada sākumā apstiprināja bitcoin biržā tirgotos fondus iekļaušanai biržas sarakstā.

“Uzņēmumu īpašnieki arvien biežāk ir izteikuši vēlmi pēc tādām pašām kriptovalūtas iespējām, kādas ir pieejamas patērētājiem,” teica Jose Fernandez da Ponte, PayPal vecākais viceprezidents blokķēdes, kriptovalūtu un digitālo valūtu jautājumos.

Šīs iespējas ieviešana iezīmē PayPal centienus paplašināt savus pakalpojumu klāstu un integrēt kriptovalūtas, tādējādi nodrošinot lietotājiem lielāku piekļuvi digitālajām valūtām.

Šajā procesā PayPal lietotāji var iegādāties populārākās kriptovalūtas, piemēram, Bitcoin, Ethereum, Litecoin un Bitcoin Cash. Tirgotājiem ir iespēja bez grūtībām izmantot šīs kriptovalūtas, veicot darījumus tieši platformā, tādējādi veicinot digitālās ekonomikas attīstību.

Šī funkcionalitāte palīdz lietotājiem eksperimentēt ar kriptovalūtām un piedāvā jaunas iespējas ieguldījumiem un maksājumiem.

PayPal pievienojās kriptovalūtu tirgum 2020. gadā, ļaujot klientiem pirkt, pārdot un turēt bitkoinus un citas virtuālās monētas, izmantojot digitālos maksājumus veicošā uzņēmuma tiešsaistes makus.

Uzņēmums kļuva par pirmo lielo finanšu tehnoloģiju uzņēmumu, kas sāka izmantot digitālās valūtas maksājumiem un pārskaitījumiem, kad 2023. gada augustā tas sāka ieviest savu dolāros nodrošināto stabilokoinu.

Stabilokoini ir kriptovalūtas žetoni, kuru monetārā vērtība ir piesaistīta kādam stabilam aktīvam, lai pasargātu potenciālos investorus no krasām cenu svārstībām.

Sanhosē, Kalifornijā, bāzētā PayPal sistēma arī ļauj ASV tirgotājiem ķēdes veidā pārskaitīt kriptovalūtu ārēji uz trešo pušu atbilstošiem makiem.

Tomēr, uzsākot darbību, šie pakalpojumi nebūs pieejami biznesa kontiem Ņujorkas štatā, uzņēmums paziņoja savā tīmekļa vietnē.

Uzņēmuma akcijas šogad līdz šim ir uzrādījušas gandrīz 26% pieaugumu.

 

Leave a Comment