Policija sola aizturēt personas, kas publicēja viltus ziņas par tirdzniecības centra Alfa sabrukšanu

 

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis šodien medijiem teica, ka Iekšlietu struktūras darīšot visu iespējamo, lai identificētu un aizturētu viltus ziņu publicētājus, kas izplatīja ziņu par tirdzniecības centra Alfa sabrukšanu un simtiem bojā gājušo cilvēku.

Šīs ziņas parādījās portālā redzams.net, kurš bieži izplata dažādas izdomātas un traģiskas ziņas, lai tādējādi pelnītu naudu uz klikšķiem. Ar ziņu par Alfas sabrukšanu dalījās simtiem cilvēku, kas izgaismo problēmu ar cilvēku nespēju kritiski domāt un atšķirt viltus ziņas no īstām. Interesanti, ka īsi pēc tam, kad R. Kozlovskis izplatīja šo paziņojumu, ziņa no viltus ziņu portāla tika izdzēsta.

Iepriekš šis portāls izplatīja arī “ziņas” par to, ka divi sīrieši Rīgā nodūruši vietējo iedzīvotāju, par to, ka uz Liepājas šosejas avarējis autobuss un bojā gājuši desmitiem cilvēku u.c. šausmīgus melus.

Tāpat tiks meklēti instrumenti kā tikt galā ar šādām interneta vietnēm it sevišķi, ja tie ir Latvijā reģistrēti.

“Ja nepieciešams, būs jāveic starptautiskā sadarbība. Citreiz portāli tiek reģistrēti arī ārpus Latvijas. Jebkurā gadījumā, tā ir prioritāte, un jāizveido pilnīgi skaidrs mehānisms, lai iedzīvotāji operatīvi var iegūt patiesu ziņu,” norādīja ministrs.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment