Airbus aizsardzības un kosmosa struktūrvienībā likvidēs līdz 2500 darbavietu

Eiropas uzņēmums cieš no piegādes ķēžu traucējumiem, straujām pārmaiņām globālajā militārajā situācijā un arvien lielākiem budžeta ierobežojumiem.

Saskaņā ar trešdien publicēto paziņojumu Airbus plāno līdz 2026. gada vidum samazināt līdz 2500 darbavietu aizsardzības un kosmosa nodaļā. Uzņēmums cer palielināt konkurētspēju, izveidojot efektīvāku organizācijas struktūru, lai gan konkrētas plāna detaļas vēl nav publiskotas.

“Pēdējos gados aizsardzības un kosmosa nozari un līdz ar to arī mūsu nodaļu ir ietekmējušas straujas pārmaiņas un ļoti sarežģīts uzņēmējdarbības konteksts ar traucētām piegādes ķēdēm, straujām izmaiņām militārajā situācijā un pieaugošu izmaksu spiedienu budžeta ierobežojumu dēļ,” sacīja Maiks Šellhorns, Airbus aizsardzības un kosmosa uzņēmuma izpilddirektors.

“Lai gan 2023. gadā uzsāktie pārveides centieni ir sākuši nest augļus, jo īpaši attiecībā uz darbības rezultātiem un riska pārvaldību, tagad mēs speram nākamos soļus, tostarp, lai pielāgotos aizvien sarežģītākajam kosmosa tirgum.”

“Mēs vēlamies veidot nodaļu tā, lai tā varētu darboties kā vadošs un konkurētspējīgs spēlētājs šajā pastāvīgi mainīgajā tirgū. Tas prasa, lai mēs kļūtu ātrāki, racionālāki un konkurētspējīgāki,” viņš piebilda.

Paziņojums nāk pēc tam, kad pasaules lielākais lidmašīnu ražotājs savā nesenajā peļņas pārskatā, kas publicēts jūlija beigās, ziņoja par otrā ceturkšņa peļņas kritumu.

Šī gada sākumā Airbus paziņoja, ka sagaida, ka tā koriģētā peļņa pirms procentiem un nodokļiem par visu gadu būs aptuveni 5,5 miljardi eiro, kas ir mazāk nekā iepriekšējās aplēses, kuras bija 6,5 līdz 7 miljardi eiro.

Daloties ar ziņām par darbavietu samazināšanu, Airbus garantēja darbiniekiem, ka rīkosies kā “atbildīgs darba devējs”, bet apgalvoja, ka pārmaiņas ir nepieciešamas, lai nodrošinātu konkurētspēju. Uzņēmums paziņoja, ka izmantos visus pieejamos sociālos pasākumus, lai ierobežotu samazinājumu ietekmi un darbinieki ciestu pēc iespējas mazāk.

Leave a Comment