Aizsardzības ministrs apbalvos sacensību “Zemessardzes patruļa 2022” uzvarētājus

Svētdien, 28.augustā, Mārupes novadā aizsardzības ministrs Artis Pabriks piedalīsies starptautiskā militārā vingrinājuma “Zemessardzes patruļa 2022” noslēguma ceremonijā, lai apbalvotu sacensībās uzvarējušās komandas.

Svinīgās ceremonijas laikā A. Pabriks sacensību uzvarētājiem pasniegs ceļojošo kausu “Zemessardzes patruļa 2022”. Sacensību dalībniekus arī uzrunās Zemessardzes štāba priekšnieks pulkvedis Viesturs Bubucis, un Jūras spēku orķestris atskaņos visu vingrinājuma dalībvalstu himnas.

Jau ziņots, ka no 25. līdz 28.augustam Zemessardzes 1. Rīgas brigāde Rīgā, Jūrmalā, Bolderājā, Mārupē, Babītē, Piņķos organizē starptautisko militāro vingrinājumu “Zemessardzes patruļa 2022”, lai noteiktu zemessargu un karavīru militāro un fizisko sagatavotību, kā arī veicinātu starptautisko sadarbību militārajā jomā.

Šogad vingrinājums “Zemessardzes patruļa norisinās 30. reizi, un tajā piedalās Zemessardzes bataljonu, regulāro spēku veidu un sabiedroto bruņoto spēku komandas no Igaunijas, Itālijas, Kanādas, Lietuvas un Vācijas.

“Zemessardzes patruļas 2022” dalībnieki veic uzdevumus ar dažādām grūtības pakāpēm, kopumā pārvarot vairāk nekā 45 km un pildot kaujas šaušanas, orientēšanās, sakaru procedūru, šķēršļota apvidus pārvarēšanas, loģikas un fiziskās sagatavotības pārbaudes uzdevumus vairāk nekā 30 kontroles punktos.

Zemessardzē var iestāties neatkarīgi no tautības, izglītības, specialitātes vai pieredzes. Kandidātam ir jābūt Latvijas pilsonim vecumā no 18 līdz 55 gadiem ar valsts valodas zināšanām vismaz vidējā (B1) līmenī, atbilstošu veselības stāvokli un fizisko sagatavotību. Vairāk informācijas par pieteikšanos Zemessardzē: www.esizemessargs.lv, www.zs.mil.lv vai zvanot 1811.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment