Aizturēti divi vīrieši par sirmgalvju nogalināšanu Talsu novadā; noslepkavotie bijuši radinieki latviešu brīvības cīnītājam Gunāram Astram

Sestdien, 23.03. viena no Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa amatpersonām aizturēja divus vīriešus, kas varētu būt vainīgi dubultslepkavībā. Slepkavība notikusi Talsu novadā, kādā spēļu zālē, ziņo Valsts policija.

Abiem, 1962. un 1991. gadā dzimušajiem aizdomās turamajiem vīriešiem, tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Šobrīd vēl kriminālprocesā notiek izmeklēšana, lai tiktu noskaidroti precīzi notikušā apstākļi.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirknī, piektdien, 22.03., ap plkst. 22:00 tika saņemts izsaukums uz kādu spēļu zāli. 1962. gadā dzimis vīrietis izklaides vietā bija stiprā alkohola reibumā un uzvedās neadekvāti, viņu nogādāja policijas iecirknī. Likumsargi uz aizturētā jakas pamanīja asins traipus, kamēr viņš atradās īslaicīgās aizturēšanas telpā. Kad policijas darbinieki iztaujāja vīrieti, viņš pats atzinās par dalību slepkavībā kādā privātmājā Talsu novadā.

Uzreiz pēc šādas informācijas saņemšanas, Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa amatpersonas  ātri reaģēja un uzreiz devās uz adresi, kuru nosauca aizturētais. Ierodoties, likumsargi konstatēja divu sirmgalvju, 1925.gadā dzimuša vīrieša un 1936.gadā dzimušas sievietes ķermeņus, uz kuriem bija redzamas vardarbības pazīmes. Turpinot nopratināt aizturēto vīrieti, atklājās, ka slepkavībā piedalījās vēl kāds 1991.gadā dzimis vīrietis. Viņš tika aizturēts tās pašas dienas naktī ap pulksten 01:20.

Sākotnējais plāns abiem dubultslepkavām bija doties uz tuvumā esošo privātmāju, lai mēģinātu to iegūt. Kāpēc šāds plāns? Vīrieši kopīgi lietoja alkoholiskos dzērienus, aptrūkās nauda, nācās to kaut kā iegūt…

Izmeklēšana kriminālprocesā vēl norisinās, lai noskaidrotu precīzus notikušā apstākļus, bet šobrīd par notikušo ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 118.panta otrā punkta par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, ja noslepkavotas divas personas, ziņo portāls jauns.lv.

Šodien, 25.03., abām aizturētajām personām tika piespriests drošības līdzeklis – apcietinājums.

Cilvēki sociālajos tīklos informēja, ka nogalināts Gunāra Astras vecākais brālis Harijs Astra (94) un viņa sieva Marta (83).

Avots: jauns.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment