Saņemot rezultātus no neatkarīgās laboratorijas Lielbritānijā, atklājies pretvēža preperāta “Rigvir” patiesais sastāvs

Foto: Respectful Insolence

LTV raidījums “de facto” vēstīja, ka aizvadītā gada rudenī Veselības inspekcija un zāļu valsts aģentūra nolēma nosūtīt pretvēža preperātu “Rigvir” uz neatkarīgo laboratoriju Lielbritānijā. Atsūtītā laboratorijas atbilde pārsteidz un nevis labā nozīmē – “Rigvir” vīruss, kam būtu jācīnās ar vēža šūnām, šķidrumā ir daudz mazākā apjomā nekā apsolījis ražotājs.

Zāļu valsts aģentūras (ZVA) zāļu ekspertīzes laboratorijas vadītāja vietnieks Guntars Kaspars “de facto” par situāciju izteiās šādi:

“Salīdzinājumam, jūs pērkat citronu sulu, bet jums pārdod ūdeni ar citrona grašu”.

“Rigvir” partija, no kuras tika ņemts paraugs rezultātu noskaidrošanai, ir izņemta no apgrozījuma. ZVA paši atklāj, ka apšaubījusi “Rigvir” preperāta rezultātu patiesumu, tāpēc, lai būtu pilnībā skaidrs, ka rezultāti ir patiesi, aģentūra nosūtīja uz britu laboratoriju paraugus vēl no trīs dažādām “Rigvir” partijām.

“Ir komersanti, ka uzreiz piekrīt un meklē cēloni, kāpēc tā ir bijis, ir komersanti, kas apstrīd, tad mēs atkal ņemam papildus sērijas,” teica Kaspars.

Aizsūtīto trīs paraugu testu rezultāti varētu būt zināmi marta beigās. Ja rezultāti būs tādi paši kā iepriekšējam paraugam, tad medikamentam draud aizliegums tos pārdod Latvijā un izslēgšana no kompensējamo medikamentu saraksta, ziņo LTV.

Nākošajā lappusē lasi, ko ar zālēm nolēma darīt “Rigvir” ražotājs

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment