Saņemot rezultātus no neatkarīgās laboratorijas Lielbritānijā, atklājies pretvēža preperāta “Rigvir” patiesais sastāvs

Šonedēļ “Rigvir” ražotājs SIA “Latima” paziņoja par  lēmumu apturēt zāļu izplatīšanu Latvijā. Intervijā ar LTV Rigvir” grupas uzņēmumu izpilddirektore Kristīne Jučkoviča sacīja:

“Nav jāuztraucas par sabiedrības veselību, arī tad, ja tur ir konstatēts tas, kar tur ir vai nav iespējams konstatēts. Marta beigās kopā ar ZVA izrisināsim šo jautājumu”.

Jau pirms diviem gadiem ārstu profesionālās ārstu organizācijas un Latvijas onkologu asociācija lūdza “Rigvig” pretvēža preperātu izņemt no kompensējamo zāļu saraksta un anulēt to reģistrāciju valsts zāļu reģistrā, ziņo jauns.lv. Par to nav labas atsauksmes, pētījumi neliecina par pozitīviem rezultātiem. Vienā pētījumā tika salīdzināti divas pacientu grupas – viena no tām lietoja “Rigvig” preperātu, bet otra ne. Tomēr, nevar pateikt to, kas tieši nodrošināja rezultātu, jo “Rigvir” grupā pacienti lietojuši arī ķīmijterapiju.

Konkrēto zāļu ražotāji toreiz raidījumam “de facto” stāstīja, ka to, cik kvalitatīvs ir medikaments, apliecina pacientu stāsti.

Avots: jauns.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment