Itālijā zīdainim apstājas sirds pēc tam, kad viņam tika veikta neveiksmīga apgraizīšana mājas apstākļos

Foto: Rex Shutterstock

Piecus mēnešus vecs zēns ir miris pēc tam, kad viņa mamma un tētis centās veikt apgraizīšanu mājas apstākļos bez jebkādas medicīniskās palīdzības. Pēc šīs procedūras zēnam mājās Boloņā, Itālijā, apstājās sirds. Piektdien pēcpusdienā viņu nogādāja slimnīcā, bet vēlāk tajā pašā naktī viņš nomira, vēsta vietējie mediji.

Šobrīd vecāki tiek turēti aizturēti par slepkavību. Zīdainim tiks veikta pēcnāves izmeklēšana. Šāds pats gadījums notika arī decembrī Romā , kur pēc šāda paša apgraizīšanas mēģinājuma mājās miris kāds divus gadus vecs puisītis. Arī viņa dvīņu brālis gandrīz zaudēja dzīvību, taču viņš izdzīvoja pēc intensīvas terapijas.

Apgraizīšana nav novērojama Itālijas Romas katoļu vidū. Daudzi imigranti Itālijā ir musulmaņi, kuri praktizē apgraizīšanu kultūras un reliģisku apsvērumu dēļ, bet dažkārt viņiem ir grūtības piekļūt praksei slimnīcās. Dažiem slimnīcas izmaksas ir pārāk augstas, arī dažās Itālijas slimnīcās ārsti atsakās veikt apgraizīšanu, kamēr zēni nav sasnieguši 4 gadu vecumu.

Itālijas Ārvalstu ārstu asociācijas (AMSI) dibinātājs Foads Aodi ir vērsies pie veselības aprūpes iestādēm, lai tās pieļautu apgraizīšanu par pieņemamām cenām un lūdz samazinātu atļauto vecumu, lai palīdzētu cīnīties pret slepeniem mēģinājumiem veikt šādas procedūras nelegāli.

Avots: metro.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment