Atklājas, ka Ušakova “Facebook” lapas uzturēšanai daļēji izmantota Rīgas nodokļu maksātāju nauda

Foto: Sputnik / Sergey Pyatakov

Svētdien, 31.03., LTV raidījums “de fato” ziņoja par to, ka Rīgas mēra Nila Ušaova (S) lapa daļēji tika uzturēta par Rīgas nodokļu maksātāju naudu. Lapas uzturēšanā darbojās nevis pats Ušakovs, bet gan Rīgas domes darbinieki.

Ušakova “Facebook” lapas aprakstā norādīts, ka tās “materiālus gatavo un ievieto personīgi Nils Ušakovs un partijas aktīvisti”, taču tā nebūt nav. Viens no Ušakova populārākajiem formātiem bija video uzrunas, kurās mērs pats atbild uz iepriekš iesūtītiem jautājumiem. Bijusī domes darbiniece Guna Golgāne-Stalīdzāne Latvijas Televīzijai atklāja, ka tieši viņa ir bijusi tā, kas katru reizi sagatavoja atbildes uz iepriekš nosūtītajiem Rīgas mēra sekotāju jautājumiem.

Golgāne-Stalīdzāne LTV stāsta ka sākotnēji viņas darbs bija pašvaldībā 2017.gada rudenī, kur viņa konsultējusi rīdziniekus klientu centrā Brīvības ielā. Pēc kāda laika viņai parādījās jau cits pienākums – gatavot Nilam Ušakovam tekstus, kas pēc tam tika parakstīti ar viņa vārdu paša mēra Facebook lapā.

“Klientu centrā apmeklētāju skaits nebija tik liels — divi, trīs cilvēki un tas prasa pusstundu. Pārējo dienas daļu man aizņēma darbs ar šiem [“Facebook” kontā uzdotajiem] jautājumiem”.

Nākošajā lappusē lasi, ko par šo saka pats Nils Ušakovs

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment