“Bez Tabu” vadītājs Juris Šteinbergs nomainījis darba vietu

Juris Šteinbergs firmas Genera laboratorijā 2005. gada nogalē.

Iestāties darbā Šteinbergu aicinājis klīnikas vadītājs Māris Lūks. Juris ilgi prātojis, vai pieņemt piedāvājumu, daudz konsultējies un izvērtējis klīnikas darbības virzienus un plānus, līdz beidzot sapratis, ka iestādes “mērķi patiešām ir labi, ārstēšanas metodes ir godīgas, zinātniski pierādītas”.

Viroterapija, kuras ārstēšanā tika izmantotas nu jau no pārdošanas izņemtie Rigvir preperāti, ir pārtraukta. Šteinbergs skaidroja, ka tad, kad tika izveidota klīnika Amber Life, tās sākotnējais mērķis bija ārstēt vēzi ar viroterapiju, kuras galvenais ārstēšanas preperāts bija skandalozais Rigvir. Juris atzīst, ka nav patīkami, ka klīnika tiek sasaistīta ar šo skandālu, taču pati klīnika nevar būt atbildīga par to, kas notiek ar medikamentu:

“Mēs to iepirkām no ražotāja, tāpat kā visas citas ārstniecības iestādes, un mēs nevaram būt atbildīgi par medikamenta kvalitāti un strīdu, kas notiek starp zāļu ražotāju un Zāļu valsts aģentūru”.

 

Nenoliedzami šis skandāls ir ietekmējis ārstniecības iestādes darbību, jo preperāta izņemšana no aprites ir piespiedusi klīniku atteikties no viroterapijas.

Jautājot, vai preperāts un konkrētā terapija ir palīdzējusi vēža slimniekiem izārstēties, Juris atbild konkrēti un skarbi:

 “Patiesībā ir tā – tie, kas tagad kliedz, ka Rigvir ir ūdens, kas absolūti nedarbojas, ir analfabēti. Nu nav tā taisnība! Lai šie kliedzēji vismaz papūlas un palasa medicīnisko literatūru par šīm zālēm”.

Avots: jauns.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment