Ēģiptes drošības spēki nogalina 40 aizdomās turētos teroristus

Sestdien, 29. decembrī, agri no rīta Ēģiptes drošības spēki reidos nogalinājuši 40 teroristus Gizas un Ziemeļu Sinaja reģionā. Dienu iepriekš bumba ceļmalā sprāgusi pie tūristu autobusa Gizā.

Ēģiptes Iekšlietu ministrija vēstīja, ka sestdienas rītā rīkotās kratīšanas bija vērstas pret trīs aizdomās turamajiem teroristiem, kuri Ziemassvētku brīvdienās plānoja uzbrukumus. Ievērojamā skaitā tika konfiscēta munīcija, šaujamieroči un pašdarinātas spridzināšanas ierīces.

Reidi tika pasūtīti kā ministrijas centieni vajāt teroristus, kas iesaistīti naidīgu operāciju īstenošanā, lai destabilizētu valsts drošību.

“Valsts drošības sektoram bija pieejama informācija par to, kā tiek gatavota un plānota virkne teroristu uzbrukumu, kas vērsti pret valsts institūcijām, jo īpaši ekonomikas un tūrisma nozari, bruņotajiem spēkiem, policiju un Dievnamiem, ” ziņo CNN.

Tika nogalināti 3 vjetnamiešu tūristi un ēģiptiešu tūristu gids, un vēl 11 cilvēki tika ievainoti Gizas centrālajā tūristu rajonā netālu no Kairas, kur atrodas piramīdas. Pašdarinātais spridzeklis bija paslēpts netālu no El – Maryoutiya ielas Gizas Harmas rajonā un sprāga mirklī, kad garām brauca autobuss, sacīja varas iestādes. Neviens par to nav uzņēmies atbildību.

Vjetnamas ārlietu ministrs un premjerministra vietnieks Pham Binh Minh sacīja, ka viņu “dziļi apbēdina” uzbrukums. Ēģiptes ārlietu ministrijas pārstāvis Ahmeds Hafezs uzbrukumu nodēvēja par “nicināmu un gļēvu terora aktu”. Ahmeds sacīja: “Mēs izrādām patiesu līdzjūtību upuru ģimenēm Vjetnamā un Ēģiptē. Mēs turpināsim virzīties uz jaunu apņēmības pilnu gadu, lai izskaustu terorismu.

Arī ASV departaments nosodīja uzbrukumu: “Mēs nostājamies kopā ar visiem ēģiptiešiem cīņā pret terorismu un atbalstām Ēģiptes valdību šī uzbrukuma vaininieku saukšanā pie atbildības.”

Avots: edition.cnn.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment