ERA atklāj, ka pieļauta kļūda Eirovīzijas balsu apkopošanas procesā; vairākas valstis mainījušas pozīciju

FOTO: eurovision.tv

Sestdien, 18.05., norisinājās ikgadējais Eiropas dziesmu konkurss “Eirovīzija”. Šogad godalgoto pirmo vietu ieguva  Nīderlandes pārstāvis Dankans Lorenss, taču ir atklājies, ka brīdī, kad skaitīja balsis, tika pieļauta kļūda, kā rezultātā vairākas valstis neierindojas tajās vietās, kā sākotnēji paziņots.

Par pieļauto kļūdu rezultātos paziņoja Eiropas Raidorganizāciju apvienība (ERA), ka tika pārskaitītas balsis un ir tikusi konstatēta kļūda. Publiskajā paziņojumā rakstīts:

 

“ERA var apstiprināt, ka standarta punktu pārskaitīšanas rezultātā mēs atklājām, ka cilvēciskas kļūdas dēļ balsojumu apkopojumā tika pieļauta kļūda. Izrādot cieņu pret māksliniekiem un Eiropas Raidorganizācijas biedriem, mēs vēlamies izlabot galarezultātu, kā to paredz noteikumi.”

 

FOTO: eurovision.tv

Pēc pareizo balsojumu rezultātu pasludināšanas kādam arī nepaveicās. Pārstāvis no Igaunijas Viktors Krons pirms tam atradās 19. vietā. Šeit jāpiebilst, ka viņš par iegūto vietu izteica neapmierinātību, savukārt pēc jaunajiem rezultātiem dziedātājs ir ierindojies 20. vietā.

Arī Zviedrija ir mainījusi savu pozīciju, taču no sestās vietas pārceļoties uz piekto, apmainoties vietām ar Norvēģiju. Augstāku vietu iegūst arī Ziemeļmaķedonija, ieņemot septīto vietu un apsteidzot Azerbaidžānu. Baltkrievija pārceļas uz 24. vietu, atstājot Vāciju 25.

Nosacīti paveicies ir Krievijas pārstāvim Sergejam Lazarevam, kurš papildu ieguva 1 punktu, taču joprojām saglabā trešo pozīciju.

Šāda kļūda tika pieļauta balsu skaitīšanas procesā.

Avots: apollo.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment