Ērces kodiens atstāj sievieti “piesietu” pie gultas, bez spējām paēst un staigāt

Pēc tam, kad viņai bija iekodusi ērce, trīs bērnu māmiņai bija vajadzīgi aprūpētāji, lai viņa varētu veikt vienkāršus uzdevumus.

46 gadus vecā Džoanna Baskita mēdza no sava kaķa noņemt ērces, izmantojot īpašu rīku, taču sievietei nebija ne jausmas, ka arī kaķa ērces arī viņai var izraisīt nopietnu slimību. Viņa pamanīja, ka viena no tām ir iesūkusies viņas ādā, un noņēma to tāpat, kā to darīja saviem mīluļiem, nemaz nedomājot, ka varētu notikt kas slikts.

Pēc tam, kad ap to parādījās buļļa avs veida izsitumi un viņa tiem par tiem nedomāja. Kad pēc sešām nedēļām viņai piemetās drudzmi un gripai līdzīgi simptomi, viņa to nesavienoja ar ērces kodienu.

FOTO: Facebook
FOTO: NHS

Patiesībā viņa bija saslimusi ar Laima slimību, bakteriālu infekciju, ko izplatīja ērces un kam var būt nopietnas sekas. Džoanna teica avīzei Mirror:

“Tas ir sabojājis manu dzīvi. Man vairs nav dzīves. Tagad esmu invalīds, pēdējos astoņus savas dzīves gadus esmu pavadījusi savā guļamistabā. Man ir aprūpētāji, kas nāk trīs reizes dienā, lai palīdzētu mani izģērbt. Bieži vien es jūtos pārāk nelabi, lai ainestu mani uz vannasistabu, tāpēc man jāmazgājas gultā. Dažreiz es nevaru ne piecelties, ne pat kaut ko noturēt.

Ja es būtu diagnosticēta agrāk, tas noteikti būtu apturējis manas slimības progresēšanu līdz tai stadijai, kurā tā ir pašlaik, proti, pilnīgai zarnu paralīzei, kuņģa paralīzei un urīnpūšļa paralīzei. Es jūtos pilnīgi satriekta. Dusmīga nav īstais vārds, es teiktu, salauzta, ka visa mana dzīve nav bijusi tāda, kā es to biju gaidījusi, un tas viss ērces dēļ.”

FOTO: Getty

Džoanna izstāstīja avīzei, ka viņai bijušas arī operācijas par HPV vīrusu un dzemdes kakla vēzi, kas saistīta ar lielu daļu no viņas reproduktīvajiem un ekskrementu orgāniem. Viņa teica, ka esot testēta uz Laimas slimību Amerikā, kur ārsti apgalvojuši, ka viņa inficējusies vismaz trīs reizes: vienu reizi ceļojuma laikā Grieķijā, vienu reizi štatā un ar ērci savā dārzā Svindonā.

Džoanna uzskata, ka tikai cilmes šūnu terapijai ir cerības viņu izārstēt.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment