FOTO: Pirmo reizi iemūžināts kadrs, kurā redzams, kā vaļa mutē nonāk jūras lauva

FOTO: AFP / Scanpix/ Chase Dekker

Britu raidsabiedrība BBC ziņo par kādu unikālu atgadījumu, kad fotogrāfam izdevies iemūžināt vali, kurš bez jebkāda apgrūtinājuma aprij jūras lauvu. Čeiss Dekers ir 27 gadus vecs fotogrāfs, kurš ir jūras biologs un iemūžina kadros dažādus savvaļas dzīvniekus. 22. jūlijā viņš Monterejas līcī, Kalifornijā Dekers iemūžināja iespaidīgu foto.

Kopā ar Čeisu bija vēl cilvēki. Šis ļaužu pulciņš kopā vēroja apmēram 100 vaļus un ap 3000 jūras lauvu. Vaļu galvenā maltīte bijusi pa ūdens virsu peldošie anšovi, taču kādā brīdī uz viņa kārā zoba patrāpījies kāds kumoss, kas lielāks par anšovu. Radio ēterā “Radio 1 Newsbeat” Dekers stāstīja:

 

“Man bija apmēram sekundes simtdaļa, lai noķertu šo foto, kamēr valis iznira no ūdens un augšpusē esošais dzīvnieks vēl nebija sapratis notiekošo.”

 

Jūras biologs un fotogrāfs Čeiss ir pavisam drošs un, kā pats sacīja, “vairāk nekā simtprocentīgi pārliecināts”, ka jūras lauva  pēc iekļūšanas vaļa mutē, tikusi sveikā cauri un aizpeldējusi projām vesela.

Konkrētie vaļi, kas todien tika novēroti bija kuprainie vaļi, kuru mutes dobumu nepilda zobi, bet gan sari, kurš to mutē darbojas kā filtrs. Šie sari palīdz arī izfiltrēt tādu dzīvnieku kā jūras lauvu, lai tā nenonāktu vaļa kuņģī. Čeiss paskaidro:

 

“Valis faktiski nevienā mirklī neaizvēra žokli ap jūras lauvu, tāpēc nevajadzētu būt, ka tam kas kaitējis, izņemot lielo pārbīli.”

 

Avots: Apollo.lv

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment