Gandrīz 100 dienas pēc vēlēšanām ir nodibināta valdība: Krišjānis Kariņš ir Ministru prezidents

Foto: LETA

Latvija beidzot ir tikusi pie savas valdības, gandrīz 100 dienas pēc vēlēšanām šodien Krišjāņa Kariņa valdība ar 61 balsu par un 39 balsīm pret jaunā valdība tika apstiprināta. Ministru prezidents – Krišjānis Kariņš (JV).

Kariņa valdību apstiprināja gandrīz visas koalīcijas frakcijas, taču ne visi deputāti balsoja “par”. 11 deputāti no “KPV LV” balsoja “par”, taču “pret” balsoja Iveta Benhena-Bēkena, Aldis Gobzems, Linda Liepiņa, Karina Sprūde un Didzis Šmits. Valdību neatbalstīja arī “Zaļo un zemnieku savienība” un “Saskaņa”.

Debates ilgušas 3 stundas. Neatbalstītāji pauduši viedokli, ka partiju vēlēšanu solījumi krasi atšķiras no tā, kas atspoguļots deklarācijā.

Pats Kariņš Ministru kabinetu neuzskata par “revolucionāriem”, bet gan lika uzsvaru uz “sakārtotu valsti”, tajā skaitā finanšu un tiesiskuma jomās, kā arī attiecībā uz veselības un izglītības sistēmas reformām.

šis bija ilgākais valdības veidošanas periods kopš neatkarības atjaunošanas 1990.gadā. Tas ilga 109 dienas.

Valdību veido piecu politisko spēku pārstāvji – JV, Jaunā konservatīvā partija (JKP), “Attīstībai/Par” (AP), “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) un “KPV LV”. JV Saeimā ir astoņi deputāti, VL-TB/LNNK un AP – pa 13, bet JKP un “KPV LV” – pa 16. Taču “KPV LV” frakcija ir iekšēji sašķēlusies un Kariņam nav visu šī spēka politiķu atbalsta, tāpēc iepriekš tika spriests par “koalīcijas kodolu”, kuru veido JV, AP, JKP un VL-TB/LNNK ar 50 balsīm, ziņo jauns.lv

Avots: jauns.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment