Gobzems publicē video, kurā skaidro, kāpēc neieradās uz Zolitūdes traģēdijas civillietu

Pagājušajā nedēļā viena no skaļākajām ziņām bija par Zolitūdes traģēdijā cietušo cilvēku civillietu uz kuru neieradās cietušo advokāts Aldis Gobzems. 

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa piektdien, 14.septembrī, lēma atstāt bez izskatīšanas vairāku Zolitūdes traģēdijā cietušo prasību pret SIA “Homburg Zolitude”, jo cietušo advokāts Aldis Gobzems uz tiesu neieradās. Gobzems, kurš ir partijas “KPV LV” premjera amata kandidāts, notikušo sauca par pārpratumu un tiesas lēmumu solīja pārsūdzēt. Tomēr neko sīkāk mediju telpā par šo lietu neziņoja.

Tagad savu skatījumu uz notiekošo ar video stapniecību publicējis pats A. Gobzems, kurš izklāstīja arī Zolitūdes traģēdijas lietas vēsturi un jau panākto, kā arī iemeslu, kāpēc neieradās tiesā!

Cietušo advokāts skaidro, ka lielākā daļa Zolitūdes cietušo jau ir saņēmuši Latvijas vēsturē vienas no lielākajām kompensācijām par morālo kaitējumu. Savukārt visās atlikušajās lietās atbildētāji ir jau šobrīd faktiski baknkrotējušas kompānijas, no kurām neko vairs nevarot piedzīt, un upuri var gūt vienīgi morālu uzvaru. Par šo A. Gobzems vaino gan atbildīgās institūcijas, gan medijus, kas par šo lietu neinteresējās, un tādējādi tika pieļauts, ka atbildīgās kompānijas kļūs tikai par čaulām, bez naudas. “No viņiem nekādas kompensācijas vairs piedzīt nevarēs”!

Bet tiesāšanās turpinās, jo mērķis ir iztiesāt SIA “Homburg Zolitude”  lietas, lai formāli varētu tad piedzīt naudu no apdrošinātājiem. Tiesa, šobrīd apdrošinātāju nauda tiekot izmantota, lai maksātu pretējās puses advokātiem. Gibzems iezīmē arī Homburg Zolitude advokātu saistību ar izskatāmās lietas tiesnesi u.c. dīvainības.

Tāpat advokāts uzsver, ka no klientiem tā arī nav ņēmis un neņems no klientiem ne centa, lai arī klienti saņēmuši lielas kompensācijas.

Runājot par neierašanos uz tiesu, Gobzems skaidro, ka tas noticis pārslodzes dēļ, tomēr lieta izbeigta netiks, un to pārsūdzēs.

Prasību pret SIA “Homburg Zolitude” tiesā cēla Ineta Junkere un Aija un Kārlis Kopštāļi. Cietušie vēlējās piedzīt atlīdzību par morālo kaitējumu. Tomēr Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa šodien lēma prasību atstāt bez izskatīšanas, Latvijas Televīzija noskaidroja tiesā. Civilprocesa likuma 220. pants noteic, ka tiesa var atstāt prasību bez izskatīšanas, ja prasītājs vai viņa pārstāvis atkārtoti neierodas tiesā un nav lūdzis izskatīt lietu viņa prombūtnē.

 

 

Lūk video:

https://www.facebook.com/aldis.gobzems/videos/2085460371486655/

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment