Nākamnedēļ Eiropā gaidāms karstuma vilnis, skars arī Latviju

Vēlīns karstuma vilnis nākamnedēļ no dienvidrietumiem izpletīsies pār lielu daļu Eiropas, prognozē sinoptiķi.

Portugālē un Spānijā šajās dienās saglabājas līdz +37 grādiem karsts laiks, nedaudz virs +30 grādu atzīmes gaisa temperatūra pakāpjas arī citviet Dienvideiropā.

Azoru salām tuvojas tropiskā vētra “Helēna”, un sagaidāms, ka pirmdien, zaudējis tropiskās iezīmes, šis ciklons sasniegs Īriju, liecina “Global Forecast System” prognoze.

Gan ciklons “Helēna”, gan plašs anticiklons izraisīs siltuma pārvietošanos uz ziemeļiem. Nākamās nedēļas sākumā Francijā prognozēta gaisa temperatūras paaugstināšanās līdz +34 grādiem, otrdien un trešdien Vācijā – līdz +31 grādam. Arī Polijā termometra stabiņš sasniegs +30 grādu robežu.

Latvijā vasarīgs siltums prognozēts no trešdienas, gaisa temperatūra var pakāpties līdz +27 grādiem. Iespējams, rekordaugsta gaisa temperatūra būs tikai vienu vai divas dienas, bet tā var saglabāties arī četru dienu garumā.

Mēneša pirmā puse Latvijā bijusi sausa un trīs līdz četrus grādus siltāka par normu. Paredzams, ka arī septembra otrajā pusē nokrišņu būs mazāk nekā parasti rudenī un gaisa temperatūra saglabāsies virs normas.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment