Kā 5G mainīs lauksaimniecības nozari?

FOTO: edition.cnn.com

5G ir potenciāls, lai uzlabotu milzīgu skaitu rūpniecības nozaru, tostarp vienu no pasaules vecākajām: lauksaimniecības nozari.

Nākamās paaudzes 5G tīkli var būt 100 reizes ātrāki par 4G, padarot saziņu starp ierīcēm un serveriem daudz ātrāku. 5G var nest arī daudz vairāk datu nekā citi tīkli.

Tādējādi tehnoloģija ir ideāli piemērota, lai pārraidītu informāciju no attālinātiem sensoriem un droniem, kas ir galvenie instrumenti, kurus pārbauda lauksaimnieki. 5G arī palīdz automatizēt saimniekošanas procesus.

Droni, kas izmanto 5G, palīdz uzlabot kartupeļu ražošanu Nīderlandē. Japānā tiek izmantoti 5G sensori, lai pārraudzītu austeru audzētavu ūdens temperatūru un sāls koncentrāciju.

Apvienotās Karalistes iniciatīva 5G RuralFirst martā laida klajā viedtālruņu lietotni Man + Moo, kas ļauj lauksaimniekiem izsekot govi, kas “savienota” ar aplikāciju,  un katru dienu saņemt atjauninājumus par dzīvnieka veselību un uzvedību.

Sistēma, kas tiek testēta uz govīm Lauksaimniecības-Epi centrā Somersetā, Anglijā, tiek daļēji finansēta ar Apvienotās Karalistes valsts dotāciju un to atbalsta tehnoloģiju uzņēmums Cisco (CSCO).

Govis nēsā apkaklītes, kas savienotas ar 5G, kas sūta datus uz lietotni par visu, sākot no tā, ko ēd, līdz tam, kā guļ. Lauksaimnieki var redzēt informāciju uzreiz un nodot to veterinārārstiem vai barotājiem. Projekta vadītājs Danans Forbss sacīja:

 

 “Tas nodrošina dvēseles mieru, ka govis ir laimīgas, veselīgas un uzvedas normāli, kā arī agrīnu brīdināšanu, ja tās saslimst, ir stāvoklī vai ir jāpārbauda.”

 

Šādi lauku saimniecības var aptvert lielas teritorijas, kuras ir grūti uzraudzīt, lauksaimniecības nozare var gūt labumu no attālinātas datu vākšanas.

Tehnoloģija varētu palīdzēt irigācijas sistēmām ieslēgties optimālajā diennakts laikā vai lopiem ganīties teritorijās, kas nodrošina vislabāko uzturu. Uzlabojot efektivitāti, būs iespēja saražot vairāk pārtikas.

Tomēr, lai šo ideju attīstītu, vispirms būtu jāuzstāda 5G lauku apvidos.

 

Nākošajā lappusē lasi, kā jau šobrīd tehnoloģijas ir palīdzējušas lauksaimniecībā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment