Kā 5G mainīs lauksaimniecības nozari?

ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācija prognozē, ka, lai nodrošinātu pasaulē strauji augošo iedzīvotāju skaitu, 2050. gadā planētai būs jāizaudzē par 70% vairāk pārtikas nekā 2009. gadā. Organizācijas ziņojumā teikts.

 

“Lai reaģētu uz šīm prasībām, lauksaimniekiem būs vajadzīgas jaunas tehnoloģijas, lai ražotu vairāk no mazāk zemes, ar mazāk darba rokām.”

 

Tā notiek automatizācija.

Vēl viens 5G RuralFirst projekts 2017. gadā kļuva par pirmo pasaulē, lai veiksmīgi stādītu, ravētu un novāktu ražu bez neviens cilvēka palīdzības, izmantojot tikai tehnoloģijas.

Automatizētie traktori sēja sēklas, droni ar sensoriem uzraudzīja kultūraugus, un mazākas mašīnas ņēma paraugus, lai novērtētu, kādus minerālmēslus un pesticīdus lietot un kur.

Projekts, kas saucas Rokas-Brīvais Hekts, ziņoja par vēl vienu veiksmīgu ražu 2018. gadā. Tagad nozare attīstās vēl tālāk, izmantojot 5G tehnoloģiju, lai uzlabotu kultūraugu izsmidzināšanas precizitāti un efektivitāti. Par jaunievedumiem izteicies Hanpera Adamsa universitātes pētnieks Džonatans Gills:

 

“Tas ne tikai palīdzēs uzturēt lauksaimniecību, bet arī atvieglos lauksaimnieku dzīvi.”

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment