Kāpēc mūs pamet tie, kuriem mēs palīdzējām grūtā laikā

Noteikti ir gadījies, ka tu esi izglābis un atbalstījis kādu cilvēku. Visu viņa grūto periodu biji līdzās. Cilvēks tika atpakaļ uz kājām, izveseļojās, viņa stāvoklis uzlabojās, parādījās nauda… Un viņš pārtrauca šīs attiecības. Aizgāja no tevis. Vai sāka izvairīties no komunikācijas…

Tā notiek: tu palīdzēji cilvēkam. Viņu izglābi tumšākajos un bezcerīgajos dzīves periodos. Varbūt viņš piedzīvoja zaudējumus vai smagu slimību, varbūt viņam tika atņemts īpašums, amats, no kādas vietas viņš tika padzīts, varbūt viņš bija parādos un pazemojošā nabadzībā. Un, ja tas nebūtu tevis, viņš būtu aizgājis bojā.

Vai arī viņš nekad nebūtu pārvarējis šīs problēmas…

Tu šo cilvēku glābi un atbalstīji. Visu grūto periodu biji līdzās. Cilvēks tika atkal uz kājām, atguvās, viņa situācija uzlabojās, parādījās nauda … Un viņš atteicās no attiecībām ar tevi. Aizgāja prom no tevis. Vai arī sāka izvairīties no saziņas. Viņš negribēja atbildēt uz zvaniem vai īsziņām. Vai arī vispār neatbildēja.

Lasi arī: 12 dzīvnieku gari, kas nosaka tavu raksturu. Vienkārši pārbaudiet datumu!

Vai varbūt pat izlikties uz ielas, ka nemanīja tevi. Attiecības kļuva vēsas līdz vispār izbeidzās. Bet tu uztraucies: kas notika? Galu galā tieši tu taču izglābi cilvēku, atbrīvoji viņu no nepatikšanām un ciešanām!

Bet kas notika? Tu biji zāles.

Pārsēji un vate brūču ārstēšanai. Tabletes sāpju mazināšanai. Un, kad viņš atveseļojās…

 

…viņš izmeta pārsējus un nevajadzīgas tabletes. Tagad šīs lietas atgādina par slikto, bet kurš gan vēlas atcerēties slikto? Tu šim cilvēkam atgādini par ciešanām un pazemojošo periodu. Un tagad no tevis nav nekāds jēgas, jo viss taču ir labi.

Atsvešināšanās notiek divu iemeslu dēļ: tu vairs neesi vajadzīgs. Nav jēgas no tavas klātbūtnes. Tāpat kā nav jēgas no zālēm pēc atveseļošanās. Un otrais: tu atgādini par slikto laiku un ar savu klātbūtni mazini otra cilvēka pašnovērtējumu. Šādas personas atmiņā tu saisties ar sliktu notikumu.

Lasi arī: Divi ēdieni, kas bija raksturīgi 70 un 80 tajos gados, bet tie tagad vairs nav tik gardi

Mums ir jāsaprot, ka ne pārāk cēli un pieklājīgi cilvēki norobežojas no saviem glābējiem. Tie ir cilvēki, kuri mēdz izmantot citus, kad viņiem vajadzīgas zāles, pajumte un palīdzība. Ja cilvēks distancējas no tevis, vismaz tagad zini iemeslu. Tu arī saproti, kāpēc viņš toreiz nonāca nelaimē, un kāpēc, izņemot tevi, neviens cits negribēja viņam palīdzēt. Bet nesatraucies, jo pati dzīve tevi atlīdzinās. Tev nav vajadzības pārāk skumt.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment