Ķirsis vērsies Ģenerālprokuratūrā pret Ušakovu; aicina izvērtēt “Rīgas satiksmes” vadības rīcības atbilstību vairākiem Krimināllikuma pantiem

Foto: jauns.lv

Vilnis Ķirsis (V), Rīgas domes opozīcijas deputāts, pirmdien, 11.03., Ģenerālprokuratūrai nosūtīja vēstuli, kurā lūdz varasiestādēm  izvērtēt “Rīgas satiksmes” vadības rīcības atbilstību vairākiem Krimināllikuma pantiem par krāpšanu un viltošanu un vērtēt Rīgas mēra Ušakova darbību.

Kāpēc Ķirsis nonāca pie šāda lēmuma? Viņš uzskata, ka Ušakovs kā “Rīgas satiksmes” kapitāldaļu turētājs nevarēja nezināt par to, kas notiek, jo: “pats šo nesaimniecisko un korumpēto sistēmu ir izveidojis un piesedzis, tāpēc ir tieši un personīgi atbildīgs par notikušo.” 

Rīgas domes opozīcijas deputāts “Rīgas satiksmi” nodēvē par partiju “Saskaņa” un “Gods kalpot Rīgai” deputātu un pietuvināto personu “barotavu”, vienlīdz RS salīdzinot ar “Rīgas namu pārvaldnieku”, kur desmitiem cilvēku ir nodarbināti fiktīvi un par nekā nedarīšanu algās saņēmuši desmitiem tūkstošus eiro.

“Manuprāt, Ušakova vieta ir cietumā, nevis Eiropas Parlamentā.”

Ķirsis vēlas, lai Ģenerālprokuratūra izvērtē “Rīgas satiksmes” vadības rīcības atbilstību vairākiem Krimināllikuma pantiem par krāpšanu un viltošanu, kā arī Rīgas domes mēra Nila Ušakova darbību, pārbaudot, vai tajā nav saskatāma dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana personiskos nolūkos un amatpersonas bezdarbība, kas radījusi būtisku kaitējumu, ziņo portāls delfi.lv.

Ķirsis lūdz arī izvērtēt nav saskatāmi likuma pārkāpumi par politiskās partijas vai to apvienības nelikumīgu finansēšanu situācijā ar vairāku desmitu personu, iespējams, fiktīvu nodarbinātību.

Avots: delfi.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment