ORANŽAIS BRĪDINĀJUMS! Sinoptiķi prognozē vēl lielāku sniegputeni

Šodien sniega sega Rīgā varētu palielināties līdz pat 14 cm, intensīvās snigšanas dēļ. Puteņa dēļ ir redzamības pasliktināšanās, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC). Aicina autovadītājus būt vēl piesardzīgākus, ievērojot drošu braukšanas ātrumu un distanci.

Tiek prognozēts, ka sals naktī uz trešdienu lielākajā Latvijas daļā varētu sasniegt -5..-10 grādus pēc Celsija.

Pēc LVĢMC sniegtās informācijas iedzīvotāji tiek brīdināti par puteni Latvijas centrālajos rajonos, kā rezultātā sniega kārta var būt pat 14 cm bieza. Snigšanas laikā redzamība pasliktināsies līdz 200-250 metriem. LVĢMC gaidāmā sniega dēļ ir izplatījis oranžo brīdinājumu.

Šobrīd Rīgas ielās un uz tiltiem strādā 40 tehnikas vienības, kas gādā par ceļu attīrīšanu no sniega un ceļa segumu apstrādi ar pretslīdes materiāliem.

Brīdī, kad sāksies intensīvāka snigšana ielu, tiltu un pārvadu uzturētāji prioritāri ielu tīrīšanu un kaisīšanu atsāks pirmās un otrās kategorijas ielās. Kad tik apstrādātas prioritārās ielas, kas ir ar sabiedriskā transporta un intensīvu transportlīdzekļu kustību saistītas, tiks turpināti darbi trešās prioritātes jeb vietējas nozīmes ielās.

Rīgas ielu, tiltu un satiksmes pārvadu uzturēšanu veic P/S Daugavas labā krasta uzturētājs un P/S Daugavas kreisā krasta uzturētājs: 

“Atbilstoši brauktuvju uzturēšanas prasībām Rīgā, uzņēmumiem tiltu brauktuvju tīrīšana ir jāpabeidz divu stundu laikā pēc snigšanas beigām, bet maģistrālo ielu brauktuvju tīrīšana – trīs stundu laikā pēc snigšanas beigām. Pabeidzot prioritāro ielu tīrīšanu un apstrādi ar pretslīdes materiāliem, ziemas dienesti turpina darbu trešās prioritātes jeb vietējas nozīmes ielās.”

Avots: delfi.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment