Ķēve pēc dzemdībām piesieta un atstāta nomirt

Foto: BPM

Beigts zirgs tika atrasts piesiets pie vārtiem ar virvi ap priekškājām neilgi pēc tam, kad ķēvei bijušas dzemdības. Šis drūmais atradums vakar tika atrasts Bītersdenā, Kentā, tiek uzskatīts, ka dzīvnieks tur esot gulējis jau pāris dienas.

Diemžēl šī ķēve nav pirmā, kas tiek atrasta mirusi šajā apvidū, un kampaņas dalībnieki apgalvo, ka uz viena lauka ir pamests tik daudz zirgu, ka tagad tas ir kā “nāves lauks”.

Runājot ar KentOnline, Ašfordas zirgu labklājības kampaņas organizētāja Frederika Vansa teica: “Tā būtu visnežēlīgākā nāve. Zirgi mirst briesmīgos apstākļos šajā Kentas nostūrī, un nekas nenotiek, lai to apturētu.

Atstāt zirgu, lai nomirtu tik briesmīgā nāvē, tas ir noziedzīgs nodarījums, un tam nevajadzētu palikt neapstrīdētam.”

Prasīdams, lai viņu nenosauc vārdā, vīrietis, kas atrada dzīvnieku, teica: “Es atklāju, ka šis zirgs ir nomiris un atstāts, lai nomirtu, — kas cilvēkiem kaiš? Tā ir cilvēcības zemākā forma.

Zirgs izskatījās tā, it kā būtu tur bijis dažas dienas. Nebija redzams nāves cēlonis, tā bija atstāta piesieta pie vārtiem, lai nomirtu badā līdz nāvei. Ja nē, iespējams, ka ķēve ir bijusi slima un mirusi ātrāk nekā paredzēts. Cilvēki šodien ir bezsirdīgi, tā ir skumja pasaule, kurā mēs dzīvojam.”

Nākošajā lappusē lasi, kā šo problēmu grasās risināt iestādes

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment