KNAB Nila Ušakova dzīvesvietā un kabinetā veic kratīšanu; Ušakovs apgalvo, ka viņa sirdsapziņa ir tīra

Šodien Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki veica kratīšanu Rīgas mēra Nila Ušakova dzīvesvietā un kabinetā. Pats Ušakovs noliedz, ka būtu veicis kādas neatļautas darbības vai ar likumu sodāmus pārkāpumus, kā rezultātā no sava amata Rīgas domē viņš netaisās atkāpties.

Sākotnēji tika pārmeklēts Ušakova birojs. Pēcāk, kad no tā iznāca KNAB darbinieki, uz uzdotajiem žurnālistu jautājumiem viņi nesniedza atbildes, taču bija novērojams, ka viņiem līdzi bija ietīts sainis, kas, iespējams, varēja būt dators.

Kad KNAB bija pametis Rīgas mēra dzīvesvietu, no tās iznāca pats Nils Ušakovs un viņa sieva un biroja vadītāja Iveta Strautiņa – Ušakova. Ušakovs komentēja, ka bija pārsteigts par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja negaidīto viesošanos, taču pārliecinoši apgalvoja: “Varu likt roku uz sirds un pateikt – mana sirdspaziņa ir tīra!”

Ušakova dzīvesvietu pameta seši cilvēki, kuri nesa divus melnus plastmasas maisus, iespējams, pilnus ar dokumentiem.

Rīgas mērs paslavēja KNAB profesionalitāti, taču pats arī nesniedza nekādus komentārus par procesuālajām darbībām, jo, viņaprāt, tas būtu nekorekti.

Avots: delfi.lv

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment