Krievijas ārlietu ministrs Lavrovs Francijas televīzijā komentējis Putina veselības stāvokli

Jau ilgāku laiku medijos izskanējusi informācija par Krievijas prezidenta Vladimira Putina veselības stāvokli. Tagad šo jautājumu komentējis arī Krievijas ārlietu ministrs Lavrovs.

Lavrovs, protams, ir noliedzis apgalvojumus, ka prezidents Vladimirs Putins ir slims, vēsta raidsabiedrība BBC.

Intervijā Francijas televīzijai Lavrovs sacīja, ka Krievijas līderis katru dienu parādās sabiedrībā un neviens cilvēks nav redzējis slimības pazīmes.

Lasi arī: Hajala Alekperova pravietiskie vārdi sāk piepildīties; Šeit izstāstām par ko tieši brīdināja ekstrasenss

Plašsaziņas līdzekļos arvien vairāk izskan neapstiprinātas spekulācijas, ka Putins varētu būt slims, iespējams, ar vēzi.

Iepriekš, atsaucoties uz bijušā britu spiega Kristofera Stīla apgalvojumiem, tika vēstīts, ka Vladimira Putina vara mazinās un viņam ir regulāri jāatpūšas, lai ārstētos.

Mēs saprotam, ka Kremlī valda arvien lielāka nesakārtotība un haoss,” trešdien, 18. maijā, intervijā britu radio LBC sacīja Stīls.

Stīls ir bijušais MI6 aģents, kurš daudzus gadus strādājis Krievijā, tostarp trīs gadus vadījis spiegu aģentūras Krievijas nodaļu.

Viņš sacīja LBC: “Nav skaidras politiskās vadības no Putina puses, kurš arvien vairāk slimo, un militārajā ziņā komandstruktūras un tā tālāk nefunkcionē tā, kā tām vajadzētu.”

Viņš nenorādīja savus avotus, bet teica, ka ir diezgan pārliecināts par saviem apgalvojumiem. Putina galvenais preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs ir vairākkārt noliedzis jebkādas Putina veselības problēmas.

“Tas, ko mēs zinām, ir, ka viņu pastāvīgi pavada ārstu komanda,” sacīja Stīls. “Valdības sēdes, no kurām daudzas tiek pārraidītas televīzijā, ir jāsadala pa daļām, lai Putins varētu regulāri doties ārā un būt ārstu uzraudzībā,” apgalvoja Stīls.

“Šobrīd tas noteikti ļoti nopietni ietekmē Krievijas pārvaldību,” viņš teica. Putins, visticamāk, nebeigs karu Ukrainā, “jo viņš ir iedzīts stūrī”, teica Stīls.

Runas par Putina veselību izplatījušās mēnešiem ilgi. Ukrainas militārās izlūkošanas dienesta vadītājs ģenerālmajors Kirils Budanovs 14. maijā televīzijas kanālam “Sky News” sacīja, ka Putins ir “ļoti slims”, un izteica pieņēmumu, ka notiek Kremļa apvērsums.

Runas uzvirmoja pēc tam, kad nesenās televīzijas pārraidēs atklājās, ka prezidents izskatās nervozs un pietūcis. Tās izraisīja spekulācijas, ka prezidentam varētu būt demence, Parkinsona slimība vai kāda veida vēzis.

Intervijā telekanālam LBC Stīls uzsvēra ticamību baumām par Parkinsona slimību, sakot, ka Putins, iespējams, ar to sirgst.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment