Kuldīgā parkā jaunieši piekauj vīrieti, kurš no gūtajām traumām pēcāk mājās nomirst

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvalde portālu Skaties.lv informē par kādu incidentu, kas noticis pērn 25. oktobrī, kad policisti saņēma informāciju par to, ka Kuldīgā kādā dzīvoklī atrastas 1974. gadā dzimuša vīrieša mirstīgās atliekas. Uz viņa ķermeņa tika konstatētas vardarbības pazīmes.

Pēc notikušā tika uzsākts kriminālprocess, kura laikā uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēti 1999. un 2000. gadā dzimuši jaunieši. 2000. gadā dzimušais likumsargiem jau ir zināms, jo jau pirms tam nonācis viņu redzeslokā par miesas bojājumu nodarīšanu. Šim jaunietim tiesa bija piemērojusi drošības līdzekli – apcietinājumu, savukārt līdzdalībniekam, kurš tajā brīdī vēl nebija sasniedzis pilngadību, tiesa piemēroja ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzekli.

Izmeklēšanas laikā atklājies, ka iepriekšējā dienā Kuldīgas 1905. gada parkā bojā gājušais vīrietis un abi jaunieši satikušies. Tur pat arī izcēlies konflikts, un jaunieši nodarījuši nāvējošus miesas bojājumus 1974.gadā dzimušajam vīrietim, kurš pēc incidenta devies mājās un no gūtajām traumām miris.

Valsts policija ir pabeigusi  kriminālprocesa izmeklēšanu, lieta tālāk nodota prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Portāls Skaties.lv informē:

 

“Saskaņā ar Krimināllikumu par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.”

Avots: skaties.lv

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment