Kurzemē pedofils piecu gadu garumā seksuāli izmanto četrus mazgadīgus bērnus

Fizisku un emocionālu vardarbību vīrietis veicis laika posmā no 2013.gada, šajā laikā bērni bija no 1 – 9 gadu vecumam. Visas šīs iepriekšminētās darbības tika veiktas piecu gadu garumā. Vīrietim pagājušā gada jūlijā tiesa piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu, ziņo portāls. Viņam kriminālprocesa ietvaros tika nozīmēta tiesu psihiatriskā ekspertīze, kurā viņš atzīts par pieskaitāmu. Vīrietis likumsargiem ir zināms, jo jau pirms tam ir nonācis viņu redzeslokā par dažādiem noziedzīgiem nodarījumiem, par kuriem viņš arī tika sodīts.

Portāls jauns.lv ziņo: “Vīrietim ir inkriminēta apsūdzība par tādas personas izvarošanas mēģinājumu, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu, par seksuāla rakstura darbību nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi fiziskā saskarē ar cietušā ķermeni, ja tā izdarīta, izmantojot cietušā bezpalīdzības stāvokli vai pret cietušā gribu, lietojot vardarbību, draudus vai izmantojot uzticību, autoritāti vai citādu ietekmi uz cietušo un ja tas izdarīts ar personu, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu, kā arī par cietsirdīgu vai vardarbīgu apiešanos ar mazgadīgo, ja ar to mazgadīgajam nodarītas fiziskas vai psihiskas ciešanas un ja tās nodarījušas personas, no kurām cietušais ir materiāli vai citādi atkarīgs.”

Bargākais sods, ko šādam noziedzniekam var piespriest, ir mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana līdz 20 gadiem. Tiesa vēl noteiks soda apmēru.

Avots: jauns.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment