Labklājības ministrs Gatis Eglītis dosies vizītē uz Izraēlu

 

Labklājības ministrs Gatis Eglītis no 3.līdz 5.septembrim dosies vizītē uz Izraēlu.

Tur viņš tiksies ar Izraēlas Labklājības ministru Meiru Koenu, kurš iepazīstinās kolēģi ar ministrijas darbu, konkrēti invaliditātes politikas jomā – ar to, kāds ir atbalsts cilvēku ar invaliditāti nodarbinātības veicināšanai, kādus viņiem valsts piedāvā sociālie pakalpojumus.

Gatis Eglītis tikšanās laikā ar Latvijas un Igaunijas ebreju Izraēlā apvienības priekšsēdētāju Eliju Valku, kurš dzimis Otrā pasaules kara laikā un uzaudzis Rīgā, pārrunās jautājumus, kā stiprināt saiknes ar diasporu un arī apvienības biedrus interesējošos pensiju jautājumus.

Ministram paredzēta tikšanās ar organizācijas Access Israel pārstāvjiem. Tā ir nevalstiska organizācija, kas dibināta 1999.gadā, ir pirmā bezpeļņas organizācija Izraēlā, kuras galvenā misija ir veicināt pieejamību un iekļaušanu, lai uzlabotu cilvēku ar invaliditāti un vecāka gadagājuma cilvēku dzīves kvalitāti. Ministrs apmeklēs arī šīs organizācijas dienas centru, kur klātienē iepazīsies ar cilvēku ar invaliditāti nodarbinātības iespējām un senioru aprūpi.

Jeruzalemē ministrs apmeklēs holokausta upuru piemiņai veltīto memoriālu Yad Vashem, kur noliks ziedus pie ebreju glābējam Žanim Lipkem veltītā piemiņas koka, pēc tam viesosies Izraēlas parlamentā, kur viņam paredzēta tikšanās ar Kneseta Baltijas draudzības grupas vadītāju Simonu Davidsonu. Sarunas laikā tiks aplūkoti Latvijas sadarbības ar Izraēlu jautājumi, aktuālā situāciju reģionā, kā arī karš Ukrainā un atbalsts Ukrainas bēgļiem.

Ministram ir paredzēta arī tikšanās ar ASV ebreju komitejas Jeruzalemes biroja vadītāju Avitalu Leiboviču, kuras laikā ministrs iepazīsies ar biroja darba aktualitātēm.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment