Lembergs pārkāpj tiesas piespriesto drošības līdzekli

FOTO: Evija Trifanova/LETA

Kā jau zināms, Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij) ir atstādināts no Ventspils mēra amata pienākumiem, taču Lebergs pārkāpj tiesas piespriesto drošības līdzekli –  aizliegumu pildīt mēra funkcijas – tā kā regulāri reprezentē domi un klāsta savu viedokli Ventspils pilsētas domes portālā ventspils.lv, izvērtējot Liepājas rajona tiesas spriedumu, secina BNN.

Uz to atsaucas gan Liepājas rajona tiesa, gan ironiskā kārtā netieši arī pati Ventspils pilsētas dome, liecina spriedumā apkopotā informācija. Proti, Ventspils dome norāda, ka viena no pilsētas mēra funkcijām ir pārstāvēt domi un atbildēt par tās darbu.

Līdz ar to no pienākumiem atstādinātais Lembergs, publicējoties pašvaldības portālā, faktiski pārkāpj tiesas piespriesto drošības līdzekli. Domes pārstāvji argumentējuši:

“Domes priekšsēdētājs, kas pārstāv domi un atbild par tās darbu kopumā, ir tiesīgs paust domes oficiālo viedokli. Paužot viedokli domes oficiālajā portālā, domes priekšsēdētājs un citas domes amatpersonas (deputāti) to neizsaka kā konkrētam politiskam spēkam piederoši pārstāvji vai kā konkrēti deputāti, bet gan nodrošina domes kā deputātu kopuma vai domes deputātu vairākuma oficiālā viedokļa atspoguļošanu.”

 

Jau vēstīts, ka Ģirts Valdis Kristovskis (JV) 2017.gada 11.augustā vērsās tiesā ar lūgumu nodrošināt viņam vienlīdzīgu pieeju Ventspils pašvaldības portālam ventspils.lv, lai varētu aizstāvēt savu viedokli pēc tam, kad Lembergs pašvaldības portālā, Kristovska ieskatā, izplatījis melus par deputātu. Arī Administratīvās rajona tiesas Liepājas tiesu nama spriedumā uzsvērts, ka Lemberga izteiktajiem apgalvojumiem, kas aizskāruši Kristovska godu un cieņu, nav pierādījumu. Kristovskis komentē:

 

“Administratīvā rajona tiesa 2019.gada 13.maijā ir spriedumā pateikusi to, kas ikvienam tiesiskā valstī dzīvojošam, taisnīgi domājošam cilvēkam ir skaidrs un pašsaprotams. Proti, ka Ventspils pilsētas domes oficiālais informatīvais portāls nav, nevar un nedrīkst būt vietne, kurā neleģitīmais Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ļaunprātīgi eskalē melīgu kampaņu pret mani, mazākuma deputātu Ģirtu Valdi Kristovski vai citādi domājošiem.”

 

Nākošajā lappusē uzzini, kāds ir tiesas spriedums

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment