Lembergs pārkāpj tiesas piespriesto drošības līdzekli

Lai gan tiesa secina, ka deputāta tiesības negarantē viņam tiesības publicēties pašvaldības oficiālajā portālā, atzīts arī, ka, ja pašvaldības portālā ļauts publicēties pašvaldības priekšsēdētājām, tādām tiesībām jābūt arī citiem deputātiem. Kā rezultātā pašvaldībai jālemj, kā šīs tiesības realizēt – vai nu ļaut publicēties visiem, vai nevienam.

Tāpat tiesa norāda, ka pašvaldības portāla sadaļā Domes priekšsēdētājs ir videoieraksti, kuros Lembergs “vienpersoniski atbild uz dažādiem jautājumiem, informē par aktualitātēm Ventspilī, komentē dažādus, ne tikai domi skarošus jautājumus”. Domes priekšsēdētājam oficiālajos portālos jāsniedz politiski neitrāla informācija. Secināts, ka, lai gan Lembergs sniedz arī neitrālu informāciju, tomēr viņa video materiālos daudz ir viņa subjektīvā viedokļa.

Tiesa arī atzīst, ka Lemberga viedoklis nav uzskatāms par politiski neitrālu.

Vēl izspriests – tā kā pašvaldības portāls publicē ne tikai neitrālu informāciju par pašvaldības darbu, bet arī deputātu un domes priekšsēdētāja viedokli, oficiālā portāla darbība pielīdzināma pašvaldības plašsaziņas līdzeklim. Tāpēc portālā ventspils.lvjānodrošina viedokļu daudzveidība, kas šobrīd netiek darīts. Tiesas spriedumā norādīts:

 

“Deputātiem mūsdienās ir daudz citu veidu, kā komunicēt ar vēlētājiem, tāpēc nav saprotama nepieciešamība turpināt pašvaldības oficiālajā portālā ventspils.lv publicēt Lemberga viedokļus.”

Avot: bnn.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment