Maestro Raimonds Pauls šokēts par VID paziņojumu – viņš nokļuvis parādnieku sarakstā ar 14 000 eiro nodokļu parādu

RīgaTV 24 raidījumā “Uz Līnijas” Maestro Raimonds Pauls stāstīja par nepatīkamo situāciju, kurā viņš ir nonācis, nokļūstot VID parādnieku sarakstā. Viņa parāds sasniedz, apmēram, 14 000 eiro. 

Pats Maestro šo situāciju komentē šādi:

 

“Es rakstu brīvajā laikā dziesmiņas. Un, kad tās dziesmiņas kāds dzird, tad par to man maksā autorhonorāru. Tad no tā tiek novilkti 23% nodokļos. Tagad man pēkšņi paziņoja, ka es esmu valstij parādā lielu summu. Tie ir apmēram 14 tūkstoši eiro.”

 

Lai noskaidrotu, vai Raimonda Paula parāds ir sasniedzis šādu skaitli ļaunprātīgi nemaksātu  nodokļu dēļ vai arī tāpēc, ka kaut ko slēpis, raidījuma vadītājs Frederiks Ozols uzaicināja komentēt radušos situāciju VID ģenerāldirektori Ievu Jaunzemi, taču konkrēta atbildes uz jautājumiem viņai nebija. VID ģenerāldirektore sacīja, ka šo jautājumu jau izrunājusi ar saviem kolēģiem, un šobrīd vēl ir atlicis sazināties ar pašu Raimondu Paulu, lai kopīgi izrunātu šo situāciju. Jaunzeme raidījumā sacīja:

 

“Ir jāskatās visas summas, kas ir maksātas. Mēs uzaicināsim Maestro pie mums un iziesim cauri visam, kas ir noticis, kādas summas viņš ir saņēmis pagājušajā gadā, un tiksim skaidrībā ar visu.”

 

Maestro atzīst, ka ļaunprātīgas vai nelikumīgas darbības viņš neesot veicisun ka no viņam maksātajiem honorāriem 23% tika atdoti nodokļos. Vēl viņam ir zināms par kaut kādiem jauniem likumiem, bet līdz galam īsti skaidrības neesot.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment