Mazulim nepieciešama aknu transplantācija vai arī viņas iekšas iznīcinās viņas pašas žults

Foto: GoFoundMe

Septiņus mēnešus vecu mazulīti nogalinās pašas žults, ja viņa netiks pie steidzamas aknu transplantācijas. Samerai Laformei nepieciešams vitālais orgāns, lai mēģinātu izārstēt slimību, ko sauc par žultsvadu blokādi (biliāro artēziju) – neatjaunojas žults plūsma.

GoFundMe lapaspusē, ko izveidoja Sameras māte Marija Laforme māte paskaidroja: “Samera izrādījās mazliet dzeltena (pēc viņas piedzimšanas), bet tas ir kas vairāk, aknas nefunkcionē pareizi, un viņai ir pavisam sīciņš žultspūslis (kas glabā žulti), viņi uzskata, ka viņai diagnosticēta reta aknu slimība, ko sauc par bilāro artēziju.”

Samerai no Lokportas Ņujorkā septembrī tika veikta neveiksmīga ārstēšana, ko sauca par Kasai procedūru, lai mēģinātu izlabot viņas problēmu. Ja zīdainim netiks atrasts orgānu donors, tad meitenītei tas var beigties ar cirozi – stāvokli, no kā parasti cieš alkohola lietotāji, kas redz aknu mazspēju pēc tam, kad aknas sabojā rētaudi.

Sameras māte Marija ir pametusi darbu, lai rūpētos par savu meitu, raksta Niagara Gazette. Mazajai meitenei jābūt izolētai mājās, lai izvairītos no saskares ar baktērijām, kas varētu vēl vairāk ietekmēt viņas sīko ķermenīti. Marija skaidro, ka slimība bijusi finansiāli ļoti smaga viņas ģimenei.

Avots: metro.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment