Mūžībā devies aktieris, režisors, uzņēmējs Andrejs Žagars

Foto: delfi.lv

Andrejs Žagars neuzvarēja cīņā ar smago slimību un devās mūžībā naktī no pirmdienas uz otrdienu. Aizvadītajā gadā mākslinieks nosvinēja savu 60. dzimšanas dienu.

Andrejs Žagars bija latviešu aktieris, režisors un uzņēmējs. No 1996. gada 17 gadus savas dzīves veltījis Latvijas Nacionālajai operai un veicis direktora pienākumus. 2017. gadā viņš tika ievēlēts par Rīgas deputātu no partijas “Latvijas attīstībai”.

Viņš bija Latvijas kultūrainas dzinējspēks, kas neko neuzskatīja par neiespējamu. Viņš ir ieguldījis lielu darbu, palīdzot augt un attīstīties tādiem talantiem kā Elīna Garnača, Kristīne Opolais, Andris Nelsons, Marina Rebeka, Maija Kovaļevska, Aleksandrs Antoņenko, Egils Siliņš un citiem.

Aktiera, režisora un uzņēmēja Žagara vēlmes, darbi un panākumi nebija ierāmējami, viņš tiecās pēc izcilības. Viņš varēja arī tad, kad vairs nevarēja.

Reiz viņš teica:“Man ir tādi dzīves periodi, kad dzīvoju tik ārkārtīgi ātri, ka reizēm pat kļūst mazliet baisi – nevis par pārvietošanās tempu, bet par dzīves intensitāti.”

Portāls Runā Bildes izsaka visdziļāko līdzjūtību Andreja tuviniekiem, sekotājiem, viņa darba cienītājiem!

Avots: la.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment