“Saskaņa” Ušakova vietā Rīgas mēra amatam varētu izvirzīt Baibu Rozentāli (S)

Foto: nra.lv ; Twitter / Nils Ušakovs

Otrdien, 26.02., laikraksts “Neatkarīgā Rīga Avīze Latvijai” tiek vēstīts, ka, iespējams, pati partija “Saskaņa” varētu atsaukt šī brīža Rīgas mēru Nilu Ušakovu (S), viņa vietā amatam izvirzot šīs pašas partijas pārstāvi Baibu Rozentāli (S).

Laikrakstā ziņots, ka paši “Saksaņas” līderi apzinās Ušakova konstatētos pārkāpumus “Rīgas satiksmē” un pilsētas ceļu uzturēšanas sistēmā. Šī iemesla dēļ “Saskaņas” valde varētu Rīgas mēra amatam izskatīt  Rīgas domes Sociālo lietu komitejas priekšsēdētājas Rozentāles kandidatūru.

Kanāla LTV raidījumā “Panorāma” jau iepriekš tika ziņots, ka Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās kandidēs divi “Saskaņas” deputāti – Rīgas mērs Ušakovs un bijušais vicemērs Andris Ameriks (GKR).

Šobrīd vēl nav skaidri zināms, vai abi deputāti startēs no partijas “Saskaņa” vai arī tas būs kopējais “Saskaņas – Gods kalpot Rīgai” saraksts, ziņo portāls delfi.lv.

Tiek paredzēts, ka jau šonedēļ partijas valde apstiprinās jauno kandidātu sarakstu, lai jau nākamnedēļ to varētu iesniegt Centrālajai vēlēšanu komisijai.

9. Eiropas Parlamenta vēlēšanas Latvijā būs ceturtās Eiropas Parlamenta vēlēšanas Latvijā. Tās notiks 2019. gada 25. maijā un šoreiz Eiropas Parlamentā ievēlēs astoņus deputātus no Latvijas.

Kandidātu sarakstu iesniegšana Eiropas Parlamenta vēlēšanām notiks no 6. marta līdz 21. martam. Tiesības piedalīties vēlēšanās ir visiem balsstiesīgajiem Latvijas pilsoņiem, kā arī citu Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņiem. Vēlētāju uzskaitei izmantos vēlētāju reģistru, kur katrs vēlētājs ir reģistrēts noteiktā vēlēšanu iecirknī atbilstoši reģistrētajai dzīvesvietai. Eiropas Parlamenta vēlēšanās Latvija ir viens vēlēšanu apgabals.

Avots: delfi.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment